El Magnànim portarà totes les seues novetats a la Fira del Llibre de València

    • Data:18-04-2024
    El Magnànim portarà totes les seues novetats a la Fira del Llibre de València

    La 59a edició de la Fira del Llibre de València ja ha començat a calfar motors de l’'esdeveniment editorial més important de la ciutat. Els jardins de Vivers seran l'escenari de múltiples presentacions de les novetats editorials.

    Des de la Institució Alfons el Magnànim estem preparant tots els nostres millors llibres per a la inauguració de la Fira, on us mostrarem totes les últimes novetats literàries.

    Hem recopilat algunes recomanacions de llibres que podreu trobar a partir del 25 d'abril a la nostra caseta 108 de la Fira:

    · En el fons, la terra. L'Horta en la memòria de Joan Dolç

    L’autor ho fa a través d’un exercici literari que juga amb la cronologia per tal d’incloure, en una narració de caràcter autobiogràfic que aparentment abasta només un lustre, esdeveniments passats i futurs. Això li permet explicar, des de dins, la transformació d’un món secular en decadència. Ho fa mitjançant la mirada subjectiva, entre la nostàlgia i la mordacitat, però també recorrent a l’apunt històric, la descripció antropològica, l’observació de caràcter sociològic i abundants digressions sobre el pas del temps i el valor de la memòria. L’obra es complementa amb un conjunt de fotografies del mateix autor, relacionades amb els fets narrats i els seus escenaris.

    · Aproximacions a l'esperit del temps de VV.AA., con edición e introducción d'Gustau Muñoz

    Aquest volum col·lectiu, a cura de Gustau Muñoz, aplega les reflexions d’onze autores i autors de reconeguda solvència en el panorama de la docència i la recerca acadèmica.

    L’objectiu és aconseguir una radiografia dels problemes més candents de l’època contemporània que ajude a la reflexió, a pensar el món i a crear opinió.

    · Cinema i experiencia. Siegfried Kracauer, Walter Benjamin i Theodor W. Adorno de Miriam Bratu Hansen

    L’estudi del cinema dels primers temps va possibilitar a Miriam Bratu Hansen incorporar la Teoria Crítica al camp dels estudis cinematogràfics anglosaxons, conjugant l’anàlisi dels trets estilístics i formals de les pel·lícules amb l’estudi de les seues condicions de producció, distribució i exhibició, en relació amb les transformacions socials i sensorials pròpies de la modernitat. Bratu Hansen ofereix aquest llibre com un pont entre l’obra de tres pensadors de l’Escola de Frankfurt que han sigut fonamentals en la construcció teòrica de les relacions entre l’estètica cinematogràfica i l’experiència de la modernitat: Kracauer, Benjamin i Adorno.

        

    · Negacionisme de gènere. Auge, expansió i mites de l'antifeminisme d'Alexis Lara Climent

    Esta obra escodrinya en els racons més térbols amagats darrere del teló de l’antifeminisme. Quan la covid-19 va col·lapsar les societats, el confinament domiciliari donà pas a tot un submon de negacionismes i conspiracions que qüestionaven allò que donàvem per garantit.

    · El vici de la introspecció. El descrèdit de l'humà. Espigolant Montaigne. Correspondència amb Josep Garcia Richart de Josep Iborra

    El volum està organitzat en tres parts. La primera, El descrèdit de l’humà, conté uns assaigs de diferent extensió, entre els quals hi ha una sèrie que examina les implicacions de la sentència de Terenci —«Soc home: res del que és humà no m'és indiferent»— al llarg de la història de la cultura europea. La segona part, Espigolant Montaigne. Extractes i notes sobre els Essais, és el resultat d’una lectura a fons del llibre de Montaigne. El tercer i últim bloc d’aquest volum està format per la correspondència entre Josep Iborra i Josep Garcia Richart.

    · Gavells. Poesia completa 1988-2023 d'Anna Montero Bosch

    En aquest volum de l’obra poètica completa s’inclouen huit llibres, set dels publicats més un d’inèdit, a més d’un conjunt de poemes dispersos.

    La seua obra poètica és significativa per la personalitat de la seua dicció, per la independència de les seues visions i, sense dubte, perquè també s’incorpora a la fràgil tradició de les dones en la poesia valenciana, un fet que en els anys huitanta coneix l’esclat d’altres noves poetes que han configurat una esperançada homologació al si de les nostres lletres.

    · Entre la música tradicional i el folklore. Els dolçainers i tabaleters a la Ciutat de València (1850-1930) de Pau Lluís Llorca i Ulzurrun de Asanza

    En aquesta obra, es fa un recorregut per les dècades que van des de 1850 fins a 1930 per comprendre tots aquests agents renovadors i l'impacte que tingueren en la tasca que desenvolupaven els dolçainers, així com en el procés d'adaptació que hagueren de dur a terme i marcaria l'esdevenir de l'instrument fins als nostres dies.

    · El universo a vista de pájaro de Mariano Moles Villamate

    Dades i teoria són la base del coneixement científic. Es detalla el model estàndard, amb els seus èxits explicatius, sense oblidar algunes tensions que apareixen en confrontar-ho amb dades. El que permet concloure que la cosmologia no està tancada.

    No és fàcil parlar de cosmologia sense trair els seus conceptes i sense fer-se inaccessible a un ampli públic. Esperem la seua complicitat perquè siga fructífer aquest passeig per l'univers... a vista d'ocell.