El Magnànim, Premi Trajectòria Editorial de la Plaça del Llibre 2023

  • Data:13-09-2023
  El Magnànim, Premi Trajectòria Editorial de la Plaça del Llibre 2023

  La Plaça del Llibre de València ha donat a conéixer els guardonats amb els premis per al 2023. Se li ha concedit el Premi Trajectòria Literària a Isabel Robles, el Premi a la Difusió a Maestrat Viu i el Premi a la Trajectòria Editorial a la Institució Alfons el Magnànim. Estos guardons se celebren des del 2014 en les categories de Premi a la Difusió i Premi a la Trajectòria Literària, i, des del 2019, en el Premi a la Trajectòria Editorial. Estos premis volen ser un reconeixement a persones i entitats que fomenten la lectura i la difusió de la nostra llengua i cultura.

  Segons la comissió organitzadora del certamen, la Institució Alfons el Magnànim, entitat cultural de la Diputació de València amb més de setanta-cinc anys d’història, rep el premi a la Trajectòria Editorial pel seu «important treball editorial amb la incorporació d’obres d’interés cultural i social inqüestionable i l’establiment d’una col·laboració estreta i fructífera amb editorials privades, cosa que ha enfortit l’oferta cultural i li ha atorgat un paper rellevant dins del món de l’edició valenciana».

  L’onzena edició d’esta cita literària se celebrarà del 26 d’octubre a l’1 de novembre en la plaça de l’Ajuntament i estarà protagonitzada per múltiples presentacions literàries, trobades amb autors i autores, animacions infantils, teatre i concerts.

  La Plaça del Llibre és el major aparador de llibres en valencià, i ja en van onze edicions a la ciutat de València. Desenes d’editorials especialitzades en llibres en valencià ompliran el centre de València amb les darreres novetats editorials de la Comunitat Valenciana en una cohesió territorial a la qual la Plaça del Llibre contribueix any rere any amb cinc celebracions en diferents punts de la Comunitat Valenciana: València, Alacant, Gandia, Castelló de la Plana i Elx.

  La Plaça del Llibre de València està organitzada per la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL), l’Associació d’Editorials del País Valencià (AEPV), l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), Escola Valenciana i Acció Cultural del País Valencià (ACPV).