El Magnànim present a la Fira del Llibre de València 2022

  • Data:21-04-2022
  El Magnànim present a la Fira del Llibre de València 2022

  La 57 Fira del Llibre torna als Jardins de Vivers de València del 28 d’abril al 8 de maig de 2022. Una cita ineludible que torna a reunir als amants de les lletres en primavera, després de cancel·lar-se l’edició de 2020 per la pandèmia i d’una atípica edició de 2021 celebrada a la tardor. Tot i això, aquesta última edició va superar en vendes a la de 2019. Una fita que demostra l’interés dels valencians i valencianes per la lectura i que, desitgem, torne a repetir-se.

  El Magnànim a la 57a Fira del Llibre de València

  Si vos interessen les publicacions del Magnànim, podreu trobar les nostres últimes novetats a la parada de La Benebotiga, la llibreria del Centre Cultural la Beneficència. L’expositor és el número 89 i estarà situat al corredor central de la plaça del Museu Municipal de Ciències Naturals dels Jardins de Vivers, entre l’espai Biblioteca i l’espai Caixa Popular.

  Programació de la Fira del Llibre 2022

  Autors i editors d’arreu del món se citaran als Jardins de Vivers. La Fundació Fira del Llibre de València i el Gremi de Llibrers de València organitzen una edició carregada de presentacions, exposicions, conferències, recitals i concerts, i que espera recuperar la desitjada normalitat en les activitats presencials. Al web de la Fira del Llibre de València ja pot consultar-se el calendari d’activitats, tot i que encara aniran sumant-se noves fins al dia de la inauguració.

   

  El Magnànim també participarà amb dos presentacions de llibres:

  Albert Toldrà presentarà El monstre. Les presons de la Inquisició de València el dijous 28 d’abril a les 19.15 h a l’espai Caixa Popular, i l’acompanyaran Enric Estrela i Cándido PoloEl Monstre és un exercici de microhistòria on Toldrà analitza el tribunal de la Inquisició i la societat valenciana a través de les presons: com eren, qui les habitava, què hi va ocórrer i, sobretot, quina finalitat tenia aquesta maquinària.

  Nèstor Novell i Josep Sorribes presentaran Notícia del País Valencià, que coeditem amb Balandra Edicions, el divendres 29 d'abril a les 18.00 h a la Sala Museu 2. Hi acompanyaran als autors Vicent Monfort i África RamírezNotícia del País Valencià analitza els vessants econòmics, socials, culturals i polítics de la societat valenciana, 60 anys després de la publicació de Nosaltres els valencians.

  També participarem a la taula redona Celebrem l'edició valenciana, organitzada per l'Associació d'Editorials del País Valencià i Publicacions de la Universitat de València, el divendres 6 de maig a les 19.00 h, a la Sala Museu 3.

  El cartell de la Fira del Llibre de València 2022

  El cartell de la 57 Fira del Llibre de València és obra de  Cristina Durán. La il·lustració recorda la torre del Palau del Real, que presidia els actuals Jardins de Vivers fins a la seua demolició al segle XIX. Els personatges del cartell, a més de parar atenció a la diversitat, es transformen amb allò que llegeixen, com a metàfora del poder de la lectura per a transportar-nos a altres mons.

  Cristina Durán (València, 1970) és autora de còmic i il·lustradora i vicepresidenta de l’Associació d’Autores i Autors Professionals De Còmic. Al costat de Miguel A. Giner Bou, jurat dels Premis València 2022, va obrir l’estudi LaGRÚAestudio, les obres del qual tenen un marcat component social i han sigut un vehicle per a l’activisme, tractant temes com la diversitat funcional, l’adopció, la cooperació, la prevenció de la violència de gènere o la denúncia social.

  Com anar a la Fira del Llibre de València 2022

  Els Jardins de Vivers de València són accessibles des de l’Avinguda Blasco Ibáñez, el carrer Jaca, el carrer Genaro Lahuerta i el carrer de Sant Pius V. Els accessos als espais de la Fira del Llibre són els ubicats a l’est (Blasco Ibáñez) i sud (Sant Pius V, cap a la plaça Central) dels Jardins.

  Podeu apropar-vos als Jardins amb bus amb les línies 1, 6, 8, 9, 11, 12, 16, 26, 28, 29, 31, 32, 36, 70, 71, 79, C1, C2 i 95 de l’EMT. També amb les línies 3 i 9 de Metrovalencia (parada Facultats) o 4 i 6 de tramvia (parada de Benimaclet o Primat Reig). A prop dels Jardins es troben les estacions 83 i 85 del servei de bicicletes públiques Valenbisi.