El Magnànim va presentar el llibre amb el millor llegat periodístic de Josep Torrent

  • Data:17-11-2022
  El Magnànim va presentar el llibre amb el millor llegat periodístic de Josep Torrent

  El passat dimarts 15 de novembre, la Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació va presentar el llibre Josep Torrent. El periodisme compromés al Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat de València.

  L'acte va comptar amb la participació del president de la Generalitat Valenciana, el Molt Honorable Sr. Ximo Puig, qui signa el pròleg del llibre, Emili Piera, director de la col·lecció Papers de Premsa i Ximo Ferrandis, que ha seleccionat alguns dels millors articles publicats per Josep Torrent en els mitjans Levante-EMV, El País, Saó, Información i Valencia Plaza al llarg de diverses dècades.

  El llibre arreplega articles del periodista Josep Torrent (l’Eliana, 1953-2016) que inclouen tot tipus de temes, des del futbol fins a la normalització lingüística passant per la corrupció, les eleccions i les picabaralles internes dels partits.

  La recopilació d’articles, que abasta des de la dècada dels huitanta a la segona dècada del segle XXI, es completa amb una introducció sobre la importància del periodista Josep Torrent en els principals mitjans escrits de la Comunitat Valenciana, la seua lluita per les llibertats i pel periodisme de denúncia. El llibre destaca la importància del periodista als principals mitjans de comunicació i la seua lluita per les llibertats.