El Magnànim va presentar el llibre de Salvador Fernández Calabuig a Torrent
La Sala Cívica de l’Antic Mercat de Torrent va acollir dimarts passat, 25 de juny, la presentació del llibre Salvador Fernández Calabuig, entre l'empresa i el compromís social. Una conversa amb Magda Lázaro Mascarós, de la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació.
La presentació va comptar amb la participació de l'autor del llibre, Salvador Fernández Calabuig, l'historiador Vicent Palacios i el director de la Institució Alfons el Magnànim, Enric Estrela.
L'esdeveniment reuní un nombrós grup de públic del món de la indústria, la cultura i l'associacionisme de Torrent, i va comptar amb l'assistència de l'alcaldessa i diputada, Amparo Folgado.
El llibre és el segon número de la col·lecció «País». Esta col·lecció vol oferir visions literàries i gràfiques sobre aspectes de la societat valenciana en qualsevol de les seues dimensions: històrica, artística, geogràfica, local, general, etc. Els seus llibres volen arreplegar perspectives diverses i conjugables, com l'antropològica, la testimonial o l'assagística, tot combinant text i imatge en proporcions adequades al seu contingut fins a formar un tot inseparable.
L'obra es basa en una sèrie d'entrevistes fetes per la periodista Magda Lázaro al reconegut empresari i humanista torrentí Salvador Fernández Calabuig. És un llibre construït sobre una sèrie ordenada d'entrevistes amb el personatge. Això atorga a l'obra un valor informatiu en part superior al d'unes memòries, perquè sol superar els simples records personals, a vegades acríticament considerats pel protagonista en qüestió.
Salvador Fernández Calabuig (Torrent, 1943) va cursar estudis a l'Escola Universitària de Comerç i es va diplomar en direcció d'empreses a l'Escola d'Alts Executius de València. Des de jove, s'incorporà a l'empresa familiar de fabricació de xocolate. Als vint-i-un anys, va fundar una empresa metal·lúrgica i començà una intensa activitat empresarial que el va dur a ocupar càrrecs directius en nombroses institucions, com per exemple la Federació Empresarial Metal·lúrgica Valenciana, AVE, Confederació Nacional del Metall, el Fòrum Comarcal d’Empresaris de l'Horta Sud, o la Caixa Rural de Torrent. Ha presidit la Caixa d’Estalvis de València i el Club de Gerents de Torrent, i ha sigut vicepresident de la Caixa d’Estalvis de Torrent, la Cambra de Comerç de València, la CEV, la CIERVAL i el comité executiu de la Fira Mostrari Internacional de València. Va formar part del consell assessor de l'IMPIVA, del Consell Social de la Universitat Politècnica de València, del Consell Interuniversitari, de la Fundació per a l’Ètica dels Negocis i els Organitzacions (ETNOR) i del patronat de la Fundació Institut Pro-Desenvolupament de Torrent.
Va promoure la restauració del Mas del Jutge, un entranyable monument torrentí del segle xviii, i ha impulsat altres obres de caràcter social a la seua ciutat, raó per la qual, el 2014, l'Ajuntament de Torrent li concedí el Premi Carta de Poblament.