​El missatge darrere el cartell de Virginia Lorente

  • Data:13-01-2022
  ​El missatge darrere el cartell de Virginia Lorente

  Virginia Lorente, la dissenyadora de la imatge dels Premis València 2022, ens parla del cartell, del missatge i de la seua inspiració a l'hora de treballar.

  "El disseny de la imatge té com a objectiu una crida a escriptors i escriptores, il·lustradors i il·lustradores a participar en els premis, la convocatòria és de caràcter internacional i existeixen diferents categories, narrativa, poesia, assaig i novel·la gràfica. 

  Personalment em resulta molt suggerent la metàfora que s'estableix entre un llibre obert i el vol d'un ocell, no tant per la relació formal sinó per la sensació que tenim d'emprendre un vol que ens farà viatjar. Aquesta crida que proposa la imatge dels premis València la imagine com una diversitat d'ocells, que representen els diferents estils literaris, recorrent centenars de quilòmetres en el seu viatge migratori, que en aquest cas els portarà a València, representada a través de la barca de vela llatina,  l'Albufera, els aiguamolls, els ocells, agró, flamenc, coll verd i alguna oroneta que els acompanya aquest fantàstic viatge que es repeteix cada hivern. 

  Tots ells transformats en llibres, els becs dels quals recorden a plomes estilogràfiques i els seus colors i siluetes a gravats japonesos que ens connecten amb aquest llarg viatge literari."