Els clàssics de la literatura valenciana

  • Data:26-07-2022
  Els clàssics de la literatura valenciana

  La Biblioteca d’Autors Valencians és la col·lecció degana de la Institució Alfons el Magnànim. Joan Fuster va ser el seu director des de la seua creació, l’any 1981, i fins al moment del seu traspàs. Actualment, està dirigida per l’escriptor i professor Enric Sòria i continua amb l’objectiu de posar a l’abast del lector els autors valencians més representatius de qualsevol època.

  Ausiàs March, Sor Isabel de Villena, Teodor Llorente, Carles Salvador, Maria Beneyto... són algunes de les firmes fonamentals de les nostres lletres que podem llegir gràcies a la Biblioteca. Unes lectures que, a més, són comentades i contextualitzades gràcies als pròlegs i introduccions que diversos divulgadors han escrit per a fer més accessibles les obres i que, també, ens apropen la biografia dels autors.

  Durant l’última època de la col·lecció s’han incorporat els Diàlegs de Joan Lluís Vives, Ícar o la impotència, d’Artur Perucho i l’antologia poètica de Víctor Iranzo. També s’ha completat l’obra narrativa completa d’Ernest Martínez Ferrando i s’han reeditat i revisat les edicions del Tirant lo Blanc de Joanot Martorell, l’Espill de Jaume Roig, la Crònica d’Antoni Beuter i el primer volum de l’Antologia de poetes valencians, seleccionada per un altre director històric de la col·lecció: el poeta Eduard J. Verger.

  Podeu consultar tots els números de la col·lecció al nostre web. Des del Magnànim vos recomanem que demaneu els nostres llibres als vostres llibreters de proximitat.