Els guanyadors dels V Premis d’Investigació Jove ja tenen el seu diploma

  • Data:15-11-2023
  Els guanyadors dels V Premis d’Investigació Jove ja tenen el seu diploma

  Divendres 10 de novembre, es va celebrar la gala de lliurament dels V Premis d’Investigació Jove en el pati del Castell d’Alaquàs.

  L’alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, va donar la benvinguda a tots els assistents i va ser l’encarregat de lliurar els diplomes als guanyadors de la modalitat de Batxillerat pel treball Sad and Alone. Investigació psicosocial sobre el sentiment de soledat i la desprotecció emocional durant l’adolescència, de l’IES Luis García Berlanga i valorat amb 500 euros. També va lliurar el premi al treball finalista en la modalitat de Batxillerat al treball ADAMAS S.L.L., de l’IES Bocairent i valorat amb 100 euros.

  Enric Estrela, subdirector de la Institució Alfons el Magnànim i un dels coorganitzadors dels premis, va ser l’encarregat de lliurar el premi al treball finalista en la modalitat de Cicles Formatius per Aplicacions de les bateries de liti, del CIPFP Blasco Ibáñez i valorat amb 100 euros, i el premi al treball finalista en la modalitat de Batxillerat per Estudi de la influència dels sentits sobre la sensació del poder edulcorant, de l’IES Benicalap i també valorat amb 100 euros.

  La presidenta d’Escola Valenciana, Alexandra Usó, fou l’encarregada de lliurar el premi guanyador de la modalitat de Cicles Formatius per Caracterització del biodièsel i el seu impacte mediambiental, del CIPFP Blasco Ibáñez i valorat en 500 euros, i el del treball finalista en la modalitat de Batxillerat per Contra l’oblit. El cas de dos deportats de nostre poble, de l’IES Benigasló.

  En representació de Caixa Popular, unes de les entitats coorganitzadores, Paco Alòs va entregar el premi al guanyador de la modalitat d’ESO amb el treball Les dones en els estudis de ciència i tecnologia, valorat en 500 euros, i el premi al finalista en la modalitat de Batxillerat amb Els joves i la seua presència al teatre, de l’IES Camp de Túria i valorat amb 100 euros.

  L’encarregat de lliurar els darrers premis fon Antoni Esteve, tresorer de la Federació d’Instituts d’Estudis Locals i Comarcals del País Valencià, qui lliurà el premi als treballs finalistes en la modalitat de Batxillerat, Alimentación y crisis climática i Análisis genético de caracteres humanos, els dos de l’IES Cid Campeador, i Estudi i propostes de millora de la qualitat ambiental atmosfèrica a Ontinyent, de l’IES Jaume I d’Ontinyent, valorats cadascun en 100 euros.

  En la gala, es van premiar en total onze treballs de nou centres diferents, i fou presentada per la periodista Teresa Rodríguez.