Emily Dickinson a Potries

    Emily Dickinson a Potries

    La Institució Alfons el Magnànim (IAM) – Centre Valencià d’Estudis i Investigació va organitzar divendres passat 18 de novembre,  «Un tast de poesia: Emily Dickinson. Poemes 1850-1866», en col·laboració amb l’Ajuntament de Potries. L’acte es va organitzar amb motiu de la presentació de l’edició bilingüe valencià-anglés de la seua obra completa traduïda per Carme Manuel

    La presentació va ser conduïda per l’escriptora i artista Anna Moner, coordinadora de l’Institut d’Humanitats i Patrimoni del Magnànim, en una primera part, es van poder degustar alguns vins valencians mentre es feia una aproximació a la vida de Dickinson, i  en la segona part, les persones assistents que ho van desitjar van recitar i van comentar alguns poemes, que la resta llegia en la pantalla.

    Emily Dickinson (Amherst, 1830-1886) és una de les poetes estatunidenques més interessants del segle XIX. La seua poesia, independent dels romàntics i dels contemporanis, va estar marcada per la seua vida domèstica i familiar i la relació amb les seues persones més properes. Va llegir i inspirar-se en la Bíblia, en l’observació de la Natura i en autors com ara Shakespeare, els poetes metafísics, John Milton, William Wordsworth, John Keats, Ralph W. Emerson, i en autores com Charlotte, Emily i Anne Brontë, Elizabeth Gaskell, George Eliot i, especialment, en Elizabeth Barrett Browning. A partir de la seua divulgació regular en el segle passat, Emily Dickinson ha obtingut com més va més reconeixement per la singularitat de la seua poesia, com també per la seua complexa personalitat humana a mesura que es coneix i se l’estudia més.