Es publiquen les actes del V Congrés d'Estudis de la Vall d'Albaida

  • Data:10-05-2024
  Es publiquen les actes del V Congrés d'Estudis de la Vall d'Albaida

  El llibre V Congrés d'Estudis de la Vall d'Albaida (Castelló de Rugat, 1 i 2 d'abril de 2022) és la darrera publicació de la Institució Alfons el Magnànim.

  El volum arreplega trenta-sis treballs d'investigació a càrrec de nombrosos especialistes, que s'endinsen en un ventall que contempla des del medi ambient a la indústria i el canvi climàtic, passant per la història, el patrimoni cultural, l'educació, la música o el despoblament, entre molts altres. El congrés d'especialistes es va convocar sota el lema «La Vall d'Albaida, [co]marca de futur» amb l'objectiu que s'aportaren reflexions, investigacions i, sobretot, reptes per a construir la Vall d'Albaida del futur.

  Amb açò, es va obrir la porta a conéixer, reconéixer o projectar el medi ambient, l'agricultura, la sostenibilitat, la sanitat pública, l'esport, els serveis socials, l'art i la història, i també el patrimoni cultural, immaterial i arquitectònic, l'educació, la música, la llengua, la literatura, el turisme, el despoblament, la globalització, la indústria i el canvi climàtic.

  El llibre és el número 18 de la col·lecció «Estudis Comarcals», i el coordinen Josep Albinyana i Josep Garcia. És una recopilació del V Congrés d'Estudis de la Vall d'Albaida amb les aportacions fetes en el congrés, celebrat els dies 1 i 2 d'abril de 2022 a Castelló de Rugat. Hi trobareu aportacions de moltes branques del coneixement i les arts seguint un model de congrés que ofereix més possibilitats d'acollir i difondre, des de punts de vista diversos, dins i fora de la comarca, estudis, aportacions i investigacions sobre la Vall d'Albaida.

  El llibre es presentarà divendres 17 de maig a les 19.30 hores en l'AuditoriMunicipal de Castelló de Rugat. L'acte comptarà amb la presència de la vicepresidenta primera de la Diputació, Natàlia Enguix, el president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida, Ismael Sanvíctor, l'alcaldessa de Castelló de Rugat, Vicenta Boscà, i el president de l'Institut d’Estudis de la Vall d'Albaida, Joan J. Torró.