Feliç Dia del llibre Valencià!

  • Data:20-11-2021
  Feliç Dia del llibre Valencià!

  Feliç Dia del llibre Valencià i feliços nosaltres de tindre aquesta magnífica edició del Tirant lo Blanc a la Biblioteca d'autors valencians.

  El dia 20 de novembre de 1490 es va publicar la primera edició del Tirant lo Blanc, el clàssic de Joanot Martorell. Per aquest motiu, l’any 2000 la Generalitat Valenciana va instituir aquesta data com el Dia del Llibre Valencià.

  Tirant lo Blanc és una novel·la prodigiosa, complexa, profunda i divertida, que inaugura el camí cap a la modernitat d’un gènere literari que ha esdevingut fonamental dins el procés de comprensió i d’expressió de la realitat.

  Tot i partir d’una tradició novel·lística típicament medieval, la dels llibres de cavalleria, el fidel representant de la mitjana noblesa valenciana del segle xv que fou Joanot Martorell va

  Saber trencar amb ella amb la incorporació d’una dimensió de realisme insòlita dins la literatura europea de la seua època. Aventures i reflexions, batalles i amors es reuneixen per a narrar-nos, amb una prosa bella, a vegades solemne, a vegades col·loquial, viva, juganera, la trajectòria vital i psicològica, tan allunyada i tan pròxima alhora de nosaltres, del singular cavaller Tirant.

  Traduïda a nombroses llengües i elogiada pels més grans escriptors, aquesta magnífica novel·la, autèntica fita de la literatura universal, ha sabut véncer el temps i oferir al lector actual, més de cinc-cents anys després de la seua publicació, el gaudi, l’entreteniment i l’ensenyança que només es troben en les grans obres.