Galeria | Presentació de la revista Rituals

  • Data:04-05-2022
  Galeria | Presentació de la revista Rituals

  El dimarts 3 de maig va celebrar-se la presentació de «Rituals», la nova revista de cultura festiva editada pel Magnànim, al Centre Cultural La Beneficència de València. Tot i la pluja, moltes persones van apropar-se a conéixer de primera mà el procés de creació d'aquest primer número i a celebrar el seu llançament. 

  El director de la Institució Alfons el Magnànim, Vicent Flor, va explicar l'origen de la publicació, tot destacant el treball que representa crear una nova revista: la tercera editada per la Institució. Gil Manuel Hernández, codirector de la publicació, va explicar les motivacions per a la difusió de la "cultura festiva" en una projecte amb què aspiren a traspassar les nostres fronteres. Amparo Pons, membre del consell de redacció, va detallar alguns dels continguts del primer exemplar i els temes que s'hi tracten. 

  Ibán Ramón, el director de l'art i el disseny de la publicació i dissenyador de gran prestigi, va explicar com s'ha fet el treball de la maquetació de la revista, que intenta seguir l'avantguarda del disseny més actual, així com la tria dels il·lustradors que hi participen. La fotògrafa Luz Avellaneda també ens va explicar el seu projecte fotogràfic sobre tradicions festives valencianes, part del qual podem trobar imprés en aquest primer volum. 

  L'acte va estar conduït per la periodista Montse Català i amenitzat amb les actuacions de Noelia Llorens "Titana" i el seu grup, que van dedicar un cant a la revista. Podeu adquirir el primer número de Rituals al nostre web.