Guanyadors dels V Premis d’Investigació Jove

  Guanyadors dels V Premis d’Investigació Jove

  Dimecres passat, 12 de juliol, es van donar a conéixer els V Premis d’Investigació Jove, que organitzen Escola Valenciana i la Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià (FedinesPV), en col·laboració amb la Institució Alfons el Magnànim i la Caixa Popular.

  Estos premis tenen per objecte fomentar l’esperit científic dels estudiants d’Educació Secundària dels centres valencians. Es tracta així de recompensar l’esforç dels alumnes de tercer i quart curs d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) i d’educació postobligatòria (Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior) que, sota la tutela del professorat, fan un treball de busca que els permeta aplicar els coneixements propis del seu curs al desenvolupament i la interpretació de projectes. Així mateix, es premia l’esforç dels centres d’Educació Secundària per a fomentar la participació dels tutors i l’alumnat en estos premis i la cooperació en l’aprenentatge.

  Els treballs guanyadors reben una dotació econòmica, la publicació en un número especial de la revista Bastida i un lot de llibres per als seus centres.

  El treball guanyador en la modalitat Batxillerat, valorat amb 500 €, ha sigut per a Sad and alone. Investigació psicosocial sobre el sentiment de soledat i la desprotecció emocional durant l’adolescència, d’Adán Balsera Plaza, Paula Valero Merino, Karol Padrós Arranz, Pablo Sánchez Ruiz, Lucía Edurne Gosalves Maria, Adrián Senabre Poveda i Marina Cuesta Elvira.

  Els treballs finalistes en la modalitat Batxillerat, valorats amb 100 € cadascun, han sigut per a Estudi i propostes de millora de la qualitat ambiental atmosfèrica a Ontinyent, de Núria Borredà González, Carmen Tolsà Martínez, Jenifer Vanessa Merino Pacheco i Pau Quilis Torró; Alimentación y crisis climática, de Lucas Aparici Miró i Maria Fuertes Garcia; Estudi de la influència dels sentits sobre la sensació del poder edulcorant, de Marcos Corella Alías, Juan Manuel Fernández García i Roberto Masot Rabadán; Análisis genético de caracteres humanos, de Sara Garcia Pérez; ADAMAS S.L.L., de Sara Alcaraz Reig, Júlia Pascual Crespo, Emma Tecles Francés i Lídia Jordà Bou, i Contra l’oblit. El cas de dos deportats del nostre poble, de Lucía Adela Palacios Chitu i Peiyi Jiang.

  El treball guanyador en la modalitat ESO, valorat amb 500 €, ha sigut per a Les dones en els estudis de ciència i tecnologia, de Miranda Berbel Fernández, Anastassia Herassimtxuk, Alonso Martínez Trigoso i Clàudia Tendero Mas.

  El premi en la modalitat Cicles Formatius ha quedat desert.

  El jurat qualificador ha volgut posar de manifest el bon nivell general dels treballs presentats i la satisfacció per la participació creixent de l’alumnat en esta convocatòria. Quant a la cerimònia de lliurament dels premis, està previst que se celebre esta tardor en un acte al castell d’Alaquàs.