Homenatge a Antoni Ferrer a través de la seua obra

  • Data:06-02-2023
  Homenatge a Antoni Ferrer a través de la seua obra

  El pròxim 13 de febrer, el patronat de la Fundació Joan Maragall i la Llibreria Jaimes faran un acte d’homenatge a Antoni Ferrer Perales: «Cant espiritual i Cant temporal (1943-2022)».

  L’acte se celebrarà en la Llibreria Jaimes (carrer València 318, Barcelona) a les 18.30 h amb la presentació del volum de la seua poesia completa; ens faran una aproximació a l’autor i la seua obra i es llegiran alguns dels seus poemes.

  L’acte comptarà amb la participació d’Enric Sòria, que farà una introducció a la seua poesia, i David Jou, president de la Fundació Joan Maragall, que presentarà l’acte.

  L’obra d’Antoni Ferrer és una esplèndida síntesi d’actualitat i tradició viva en profund diàleg entre passat i present des d’una humanitat insubornable i una ferma consciència moral lligada al bé i la veritat. Amb esta reunió de les seues obres, tenim davant una nova oportunitat per a endinsar-nos en uns versos d’allò més enriquidors i reptadors, que sempre evoquen una lectura plena de descobriments amb tanta vitalitat, humanitat, amorositat, alteritat, consciència moral, lucidesa, capacitat analítica i crítica, saviesa, transcendència, varietat, riquesa i mestratge artístic. A més, el nivell d’excel·lència artística es manté de cap a cap del volum.

  Antoni Ferrer Perales (1943-octubre de 2022) ha sigut un dels més grans poetes valencians de la segona mitat del segle xx. Teòleg, filòsof i professor d’institut, ens deixa una obra poètica potent i molt treballada. Entre els seus títols estan Cançó de bressol per a ajudar a ben morir galàxies, Cant espiritual, Pietà, Cant temporal, Variacions Goldberg i Lux aeterna. Ha sigut guardonat amb els premis Ausiàs March en 1978 i 1983 i Vila d’Alaquàs en 1985. Des de 1978 ha sigut membre del consell de redacció de la revista Saó.

  La Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació té publicades les obres següents d’este autor:

  Antoni Ferrer. Poesia completa. 1979-2021. Esta edició comprén onze llibres (inclòs un inèdit recentment escrit i, dels seus inicis, un en castellà), tres peces corals, dos poemes inèdits i un conjunt de trenta-dos poemes dispersos, que, per si mateix, ja constitueixen un llibre molt singular, a més del pròleg de Sam Abrams en el qual valora i situa raonadament la trajectòria d’Antoni Ferrer, com és característic d’este estudiós conspicu de la poesia valenciana i del conjunt de la poesia valencianocatalana.

  Cant espiritual. Sens dubte, un dels trets més remarcables de la poesia d’Antoni Ferrer és la bellesa musical aconseguida en els versos d’este llibre. Cap poeta valencià no havia mostrat tal predilecció per la música com ell.