Homenatge a Antoni Ferrer

  • Data:23-05-2023
  Homenatge a Antoni Ferrer

  L’IES Cid Campeador (València) organitzarà un acte d’homenatge a Antoni Ferrer Perales el pròxim 25 de maig a les 19 h.

  L’acte se celebrarà en l’IES (carrer de Guillem Despuig, 8) a les 19 h, i també es presentarà el llibre IES Cid. 50 anys ensenyant i educant.

  L’obra d’Antoni Ferrer és una esplèndida síntesi d’actualitat i tradició viva en profund diàleg entre passat i present des d’una humanitat insubornable i una ferma consciència moral lligada al bé i la veritat. Amb esta reunió de les seues obres, tenim davant una nova oportunitat per a endinsar-nos en uns versos d’allò més enriquidors i reptadors, que sempre evoquen una lectura plena de descobriments amb tanta vitalitat, humanitat, amorositat, alteritat, consciència moral, lucidesa, capacitat analítica i crítica, saviesa, transcendència, varietat, riquesa i mestratge artístic. A més, el nivell d’excel·lència artística es manté de cap a cap del volum.

  Antoni Ferrer Perales (1943-octubre de 2022) ha sigut un dels més grans poetes valencians de la segona meitat del segle xx. Teòleg, filòsof i professor d’institut, ens deixa una obra poètica potent i molt treballada. Entre els seus títols, estan Cançó de bressol per a ajudar a ben morir galàxies, Cant espiritual, Pietà, Cant temporal, Variacions Goldberg i Lux aeterna. Ha sigut guardonat amb els premis Ausiàs March en 1978 i 1983 i Vila d’Alaquàs el 1985. Des de 1978, ha sigut membre del consell de redacció de la revista Saó.

  La Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació té publicades les obres següents d’este autor:

  Poesia completa. 1979-2021. Esta edició comprén 11 llibres (inclòs un inèdit recentment escrit i, dels seus inicis, un en castellà), 3 peces corals, 2 poemes inèdits i un conjunt de 32 poemes dispersos, que, per ells mateixos, ja constitueixen un llibre molt singular, a més del pròleg de Sam Abrams, en el qual valora i situa raonadament la trajectòria d’Antoni Ferrer, com és característic d’este estudiós conspicu de la poesia valenciana i el conjunt de la poesia valencianocatalana.

  Cant espiritual. Sens dubte, un dels trets més remarcables de la poesia d’Antoni Ferrer és la bellesa musical aconseguida en els versos d’este llibre. Cap poeta valencià havia mostrat tal predilecció per la música com ell.