Iván Martí Vidal, autor de 'Viaje al centro de un agujero negro', premi al millor article de divulgació de la Real Sociedad Española de Física

    Iván Martí Vidal, autor de 'Viaje al centro de un agujero negro', premi al millor article de divulgació de la Real Sociedad Española de Física

    Iván Martí Vidal, autor de Viaje al centro de un agujero negro, número 2 de la col·lecció Urània, premi al millor article de divulgació de la Real Sociedad Española de Física.

    La Real Sociedad Española de Física (RSEF) i la Fundació BBVA reconeixen la creativitat, l'esforç i l'assoliment en el camp de la física per a servir així d'estímul als professionals que desenvolupen la seua labor tant en la investigació -amb especial atenció als joves- com en els àmbits de l'ensenyament mitjà i universitari, la innovació, la tecnologia i la divulgació.

    Antxon Alberdi, José L. Gómez, Iván Martí-Vidal i Eduardo Ros han rebut el Premi Millor Article de Divulgació en les Publicacions de la RSEF pel seu article: “Event Horizon Telescope: fotografiando las fronteras del Universo”, que exposa “amb claredat i entusiasme” l'obtenció de la primera imatge de l'ombra d'un forat negre”, un “fascinant resultat que es presenta amb amenitat, però sense descurar el rigor científic”.

    Els autors pertanyen a l'equip internacional Telescopio del Horizonte de Sucesos (Event Horizon Telescope, EHT), que va obtindre la primera imatge de l'ombra d'un forat negre, reconeguda com la fita científica més important de 2019 per la revista Science. La imatge mostra l'anell de llum que embolica una regió central fosca, la “ombra” del forat negre en si. La llum procedeix del material que gira al voltant del forat negre.