​Josep Piera rebrà el Premi Plaça del Llibre 2022

    • Data:07-09-2022
    ​Josep Piera rebrà el Premi Plaça del Llibre 2022

    La Plaça del Llibre reprén les seues cites amb totes les persones interessades en les lletres valencianes a València, Castelló i, amb motiu de l’any Fuster, a Sueca. Durant la primera cita, que se celebrarà del 27 d’octubre a l’1 de novembre a la plaça de l’Ajuntament de València, s’atorgaran els Premis que, segons l’organització, pretenen “ser un homenatge i un reconeixement a persones i entitats que fomenten la lectura i la difusió de la nostra llengua i cultura”. Enguany, recauen sobre Josep Piera, l’editorial Edicions del Bullent i l’Espai Joan Fuster de Sueca.

    Josep Piera (Beniopa, 1947) viu a la Drova (Barx) des del 1974. La seua trajectòria literària l’ha convertit en un dels autors contemporanis destacats de les nostres lletres. Com a poeta va rebre el Premi Carles Riba amb El somriure de l’herba (1980), com a prosista va guanyar el Josep Pla amb El Cingle verd (1982), i com a assagista el Francesc Vallverdú amb El paradís de les paraules (1995). Ha conreat també la prosa memorialística, la biografia literària i la traducció de poesia. El Magnànim ha editat recentment el volum Poesia completa 1971-2018 (2019) i el llibre de memòries Els fantàstics 70 (2020).

    La Plaça del Llibre i els Premis Plaça del Llibre estan organitzats per la Fundació FULL – Fundació pel Llibre i la Lectura, l’Associació d’Editorials del País Valencià (AEPV), l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) i Acció Cultural del País Valencià (ACPV). La iniciativa, que forma part del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura 2017-2021 (PVFLL), compta amb el suport de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana.