Juan Bautista Tormo recopila tota l'obra de la família Tena

    • Data:13-11-2023
    Juan Bautista Tormo recopila tota l'obra de la família Tena

    Dimecres 8 de novembre, la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació presentà el llibre La Casa Tena, un segle d’imatgeria valenciana.

    L’acte se celebrà en la Sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural la Beneficència amb la participació de l’autor, Juan Bautista Tormo, i el subdirector del Magnànim, Enric Estrela.

    Juan Bautista Tormos Capilla, professor de l’IES Enrique Tierno Galván de Montcada, va fer un recorregut exhaustiu sobre la trajectòria professional d’esta família i en destacà els diferents treballs de tres generacions davant d’una centena d’assistents.

    Este llibre és un treball de recerca acurat i exhaustiu sobre la Casa Tena de València, des dels inicis del més reconegut obrador d’imatgeria valencià vora l’any 1880 fins a la riuada del Túria de l’any 1957, que en provocà el tancament definitiu.

                   

    Esta nova obra, editada en gran format i fora de col·lecció amb pàgines a color i il·lustrades, presenta per primera vegada un treball de camp i investigació dedicat íntegrament a l’escultura, la imatgeria i l’artesania religiosa valenciana de culte i devocional i els seus oficis: escultors, imatgers, tallistes, fusters, policromadors, dauradors, orfebres, brodadors, indumentaristes...

    És un volum de quasi 400 pàgines amb pròleg d’Antonio Bonet Salamanca, un estudi que abasta tot el territori de l’Estat espanyol i ha comptat amb la col·laboració d’artistes plàstics i artesans, professors d’universitat, historiadors de l’art, investigadors, parròquies i confraries. Inclou fotografies inèdites i de gran valor historiogràfic; com a novetat, en l’annex s’ha afegit un codi QR perquè el lector puga descarregar-se documentació comercial inèdita de la Casa Tena, entre la qual també es troba l’excepcional catàleg il·lustrat i complet de 1903.

    Estem davant d’una aportació bibliogràfica interessant i necessària que ens demostra per què València tingué els millors i més requerits estudis, obradors i tallers d’escultura i imatgeria religiosa de tota Espanya.