La biografia autoritzada d'Isabel-Clara Simó ofereix un retrat "íntim i poderós" de l'escriptora

  La biografia autoritzada d'Isabel-Clara Simó ofereix un retrat "íntim i poderós" de l'escriptora

  La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació i Ara Llibres han publicat Isabel-Clara Simó. Una *veu *lliure i *compromesa, "l'única biografia autoritzada" de l'escriptora alcoiana que llança llum sobre el seu "vessant més personal i profunda" i ofereix un retrat "íntim i poderós".

  La presentació es durà a terme dijous, 6 de maig, en el Centre Cultural La Beneficència de València en un acte que servirà, a més, com a homenatge a l'autora. Està prevista la participació de l'autor de l'obra, Jordi Tormo Santonja, a més de Núria Cadenes, escriptora del pròleg; Joan Carles Girbés, director de l'editorial Ara Llibres i Amsterdam, i la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó.

  L'entrada serà gratuïta, encara que és necessària la reserva prèvia en el correu electrònic: activitats.magnanim@dival.es.

  El biògraf Jordi Tormo va conversar amb Isabel-Clara Simó en la recta final de la seua vida, i s'ha submergit en els seus arxius personals, els llibres i els records d'amics i familiars per a elaborar "un retrat íntim i poderós".

  Tot això a través de cinc capítols, dedicats als seus compromisos "amb la literatura, la llengua, la política i el feminisme"; les seues etapes vitals, a Alcoi, València, Figueres i Barcelona: la seua obra com a escriptora i la seua faceta periodística.