La Cartelera Turia es fa ressò del debat del Magnànim

    • Data:11-12-2021
    La Cartelera Turia es fa ressò del debat del Magnànim

    "Coses xules que es fan a València" és el titular de la Cartelera Turia en relació al pròxim debat del Magnànim Propaganda feixista, que tindrà lloc el proper dijous 16 de desembre a les 19h al Centre Cultural la Beneficència.

    A l'acte participaran Anacleto Ferrer (director de la col·lecció Novatores), Josep Monter (traductor del llibre "Propaganda totalitària"), Miquel Ramos (periodista) i M. Josep Amigó (vicepresidenta de la Diputació de València).

    El Magnànim ha publicat la versió valenciana del llibrePropaganda totalitària, escrit originàriament a finals de la dècada dels trenta, amb Adolf Hitler al poder, però que fou publicat per primera vegada en 2012. És una anàlisi pionera de com funciona en les “societats de masses” la propaganda feixista, i com facilita l’arribada dels feixistes al poder i com a instrument de poder. Siegfrid Kracauer, sociòleg adscrit a l’Escola de Frankfurt, considera que aquesta és una “propaganda total” i que és molt efectiva atesa la mobilització completa, en aquest cas de la societat alemanya dirigida pels nacionalsocialistes.