La dissenyadora Marta Negre dibuixa el cartell dels Premis València 2024

  • Data:13-02-2024
  La dissenyadora Marta Negre dibuixa el cartell dels Premis València 2024

  La Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació ja té el cartell dels Premis València 2024. La valenciana Marta Negre firma el cartell d'esta edició.

  L'autora, amb este cartell, vol expressar com la literatura ens projecta a altres mons i altres relats, a vegades superposats, desconeguts, subtils, imperceptibles, en suspensió: l'aleteig d'un ocell en tornar-se paper, el tall d'una fulla que abans va ser vers o la interfície d'una finestra en albirar les capes d'un horitzó; literatura per a aflorar idees en racons inhòspits i qüestionar-nos com una efígie de mirada escèptica què havem vingut a fer ací, literatura per a detindre's a dibuixar o desdibuixar l'assaig del pensament.

  Marta Negre és llicenciada en Publicitat per la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana (1999-2004) i màster en Arts Gràfiques (2007-2009) per la Universitat Politècnica de València, on també cursà el màster de Producció Artística en l'especialització de Pensament Contemporani i Cultura Visual.

  Ha treballat durant tretze anys com a dissenyadora gràfica en la Unitat de Disseny del Servei de Comunicació i Publicacions de la Universitat Jaume I en l'àmbit de la cultura i l'educació. Des del 2018 fins a l'actualitat, treballa com a freelance per a empreses i institucions del sector cultural i artístic fent projectes creatius de disseny gràfic, il·lustració, disseny editorial, identitat corporativa, direcció d'art, disseny expositiu i instal·lacions.