Vine a la II Fira de l’Edició Independent del 24 al 26 de juny a la Marina de València

  • Data:16-06-2022
  Vine a la II Fira de l’Edició Independent del 24 al 26 de juny a la Marina de València

  La II Fira de l’Edició Independent se celebrarà a l’esplanada Veles e Vents de la Marina de València del 24 al 26 de juny. Les editorials independents suposen el 80% de la riquesa cultural i, gràcies al seu treball, trenquen els cercles convencionales posant en el centre el pensament crític. Per això, l’organització ha definit la Fira amb el concepte de “bibliodiversitat”.

  Un exemple de diversitat són les activitats organitzades, dirigides a persones de totes les edats. Oci, temps lliure, presentacions de llibres… Un animat programa ple d’activitats per a atraure al gran públic, que suposa una oportunitat per als expositors que hi participen.

  La II Fira de l’Edició Independent està organitzada per l’Associació d’Editorials del País Valencià i per l’Ajuntament de València, i és possible gràcies a la col·laboració del Consorci Marina de València 2007, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana i l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana.

  El Magnànim a la II Fira de l’Edició Independent

  Més de 30 editorials, autoeditors i il·lustradors participen en la II Fira de l’Edició Independent. El Magnànim hi estarà present acostant a totes les persones interessades en la lectura les nostres últimes novetats i els llibres més destacats del nostre catàleg. Ens podreu trobar a la haima número 3, al costat de Publicacions de la Universitat de València i El Doctor Sax.

  Activitats per a xiquetes i xiquets a la Marina de València

  El públic infantil podrà disfrutar, junt amb les seues famílies, de contacontes, tallers i concerts al llarg de la Fira de l’Edició Independent. Divendres 24 a partir de les 19.00 h, Paula Te Cuenta començarà a despertar les rialles de la infantesa a través de l’àlbum il·lustrat El compás bailarín, escrit junt amb Lena Maiques i amb il·lustracions de Nana Garzón. Malian Editora és l’editorial responsable d’aquest llibre que convida a somiar i viatjar amb un compàs que decideix deixar enrere els seus companys d’estoig per emprendre altres aventures.

  El dissabte 25, al migdia, arribarà un dels plats forts de la fira de mans d’Edicions del Bullent i el cor de l’Escola Gavina de Picanya. A partir de les 12.00 h, activitat infantil i concert amb el llibre de Núria Sendra Somriures amb Llorenç, dedicat al famós contacontes valencià Llorenç Giménez. Just al finalitzar, l’il·lustrador Ivan Alfaro realitzarà un taller infantil amb la seua obra Michu quiere ser humano, que conta la història d’un gat molt especial que busca convertir-se en humà. Aquest taller està programat per a les 12.30 h i l’organitza l’editorial Rimpompante.

  El diumenge 26 de juny, l’Editorial Gusanillo organitza dues activitats: a les 11.30 h, Calpurnia amb l’autora Maria Gabian; i a les 17.30 h, Noemí Segura reclamarà l’atenció dels assistents amb el seu conte Dorfum, un relat amb què es demostra que les petites accions poden aconseguir grans canvis si es treballa i es lluita per arribar a l’objectiu.

  A partir de les 18.30 h, Malian Editora organitza l’activitat infantil de l’obra Kailo, dels autors Nando Pascual i Joshua Cienfuegos. Kailo és una aventura cap a l’interior d’un mateix descobrint la força i la vàlua de la diferència a través dels personatges Kailo i Otto.

  Podeu consultar totes les activitats al web de l’AEPV.

  Activitats per al públic adult

  El públic adult tindrà l’oportunitat de conéixer i escoltar autors i autores de renom com Núria Cadenes, Gustau Muñoz o Antoni Prats. Es conrearan diversos gèneres en els quals també s’inclou la novel·la gràfica, com és el cas de la presentació d’Al-Azraq, el malson de Jaume I, de Just Sellés i Daniel Olmo, gràcies a la participació d’editorials com Lletra Impresa, Publicacions de la Universitat de València, Edicions La Muntanya o El Doctor Sax.

  A més, el divendres 24 tindrà lloc una jornada per a professionals del sector editorial que comptarà amb diverses taules rodones en les quals es tractaran temàtiques com la monetització de l’autoria o l’economia social dins del món de l’edició.

  Podeu consultar el programa complet al web de l’AEPV.

  La Fira a les biblioteques

  Una altra novetat és l’acció conjunta que es duu a terme amb la Xarxa de Biblioteques Municipals de València, en la que els tècnics bibliotecaris de l’Ajuntament seleccionaran una sèrie de títols d’entre els proposats per les editorials i que els faran visibles mitjançant un punt de llibre específic.

  Com anar a la Fira de l’Edició Independent

  Podeu anar amb tramvia amb la línia 9 de Metrovalencia (parada Grau - La Marina) o amb les línies 4 i 6 (parada Les Arenes). També en autobús amb les línies 95, 19 i 92 de l’EMT. A més, a prop de l’esplanada, trobareu la parada número 276 de Valenbisi.