La influència de les malalties en l’obra de Paganini, Matisse i Kahlo

  La influència de les malalties en l’obra de Paganini, Matisse i Kahlo

  la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació organitza l’acte «Art i ciència: la influència dels malalties en l’obra de Paganini, Matisse i Kahlo», que se celebrarà el pròxim 18 de maig en el Col·legi Major Rector Peset, Sala Muralla (plaça del Forn de Sant Nicolau, 4 València).

  Hi haurà una conversa entre Àngels Royo Peiró, oncòloga i divulgadora de la història de la medicina, i Anna Moner, escriptora i artista plàstica. El col·loqui se centrarà en la vida i l’obra del músic i compositor Niccolò Paganini, el pintor, escultor i dissenyador Henri Matisse i la pintora Frida Kahlo. S’abordarà com influïren les distintes malalties que van patir els tres en el procés de creació de les seues obres.

  Àngels Royo és llicenciada en Medicina i especialista en història de la ciència, comunicació científica, oncologia farmacèutica i intel·ligència emocional. És autora del llibre de divulgació oncològica Clar i ras. Parlem del càncer, que reflexiona sobre qüestions comunes que no es tracten de manera habitual quan parlem de la malaltia i analitza el present i el futur de l’oncologia.

  Anna Moner és la coordinadora de l’Institut d’Humanitats i Patrimoni del Magnànim, llicenciada en Història de l’Art, artista i escriptora. Ha escrit textos per a catàlegs d’exposicions i revistes especialitzades i ha participat en programes de ràdio i en nombroses activitats literàries. Ha publicat diversos relats i novel·les, com Les mans de la deixebla (Bromera, 2011, Premi Enric Valor), El retorn de l’hongarès (Bromera, 2015, Premi Alfons el Magnànim, Premi Túria i Drac de Sant Jordi 2015 de Catalunya Ràdio i del diari cultural Núvol) i La mirada de vidre (Bromera, 2019, Premi Ciutat d’Alzira).

  L’acte tindrà lloc dijous 18 de maig a les 19 h en el Col·legi Major Rector Peset, Sala Muralla (plaça del Forn de Sant Nicolau, 4 València).