La Plaça del Llibre d’Alacant comença un nou cicle de festivals literaris en valencià

  • Data:25-01-2023
  La Plaça del Llibre d’Alacant comença un nou cicle de festivals literaris en valencià

  La Plaça del Llibre d’Alacant, com cada any, comença un nou cicle de festivals en valencià. La imatge del cartell d’este cicle de 2023 ha anat a càrrec del conegut estudi de disseny Patten, que està especialitzat en il·lustració i disseny editorial, a més d’en direcció d’art, fotografia i impressió.

  La setena edició del festival literari Plaça del Llibre d’Alacant tindrà lloc el cap de setmana del 10 al 12 de febrer i repetirà emplaçament en la plaça Sèneca, antiga estació d’autobusos alacantina. Un any més, la Plaça del Llibre d’Alacant aposta per la literatura infantil i juvenil i ofereix un gran aparador de llibres en la nostra llengua: un fons seleccionat tant per a adults com per als més jóvens i un espai per a conéixer els nostres autors.

  Té un programa complet d’activitats amb presentacions, tertúlies, contacontes, concerts i altres activitats infantils. El lema d’enguany és la lectura en família.

  Dins d’este programa d’activitats, la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació presentarà la darrera novetat de la col·lecció Adés&Ara: el llibre Història de la Segona República al País Valencià, editat per Aurelio Martí. La presentació tindrà lloc divendres 10 de febrer a les 19:30 hores en la plaça Sèneca i comptarà amb la participació del coordinador del llibre, Aurelio Martí, i la coautora d’un dels estudis publicats en el llibre, Mònica Moner.

  L’interés per la història republicana que ha reviscolat els darrers anys està lluny d’esgotar-se, i este llibre vol continuar alimentant-lo. No debades, molts dels reptes del nostre segle xxi ja estigueren presents els anys trenta del segle xx, i esta obra no és sinó una invitació a continuar pensant un període clau de la història dels valencians.

  La Plaça del Llibre d’Alacant és un projecte coordinat i organitzat per la Fundació FULL (Fundació pel Llibre i la Lectura), Escola Valenciana – la Cívica, la Universitat d’Alacant, l’Associació d’Editorials del País Valencià (AEPV), l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), Acció Cultural del País Valencià (ACPV), el Gremi de Llibreters Independents de les Comarques Alacantines, la Diputació d’Alacant – Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), la Institució Alfons el Magnànim i el Cefire . Este projecte té el suport de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.