La poeta Maria Josep Escrivà guanya el Premi de la Crítica Literària en català 2021

    La poeta Maria Josep Escrivà guanya el Premi de la Crítica Literària en català 2021

    Maria Josep Escrivà i Albert Pijuan guanyen els Premis de la Crítica 2021. La poeta ha estat guardonada amb el Premi de la Crítica de poesia per Sempre és tard (Proa) i l’escriptor ha rebut el Premi de la Crítica de narrativa per Tsunami (Angle).

    L'Asociación Española de Críticos Literarios ha anunciat aquest dissabte, 5 de juny, en una roda de premsa al Centro de Cultura Antiguo Instituto Jovellanos de Gijón, els guanyadors dels Premis de la Crítica en les quatre llengües oficials de l'Estat espanyol, a les millors obres de narrativa i de poesia publicades durant el 2020.

    Maria Josep Escrivà (Grau de Gandia, 1968) és poeta, editora i agitadora cultural. Va irrompre l'any 1992 amb el premi Senyoriu d'Ausiàs March amb el poemari Remoralè (1993), primera pedra d'una obra poètica relativament intermitent però d'indubtable fondària i capacitat expressiva. Aquell debut va tenir continuïtat amb obres com Alespalpentesdevidre (1998) i Totsels noms de la pena (1998), poemaris que li valgueren un lloc entre l'anomenada generació dels “Imparables”, amb noms com els de Sebastià Alzamora, Manuel Forcano, Susanna Rafart o Lluís Calvo. L'any 2007 guanya els Jocs Florals de Barcelona amb Flors a casa i el 2016 publica un llibre que es consideraria llavors el seu zenit creatiu, Serena barca (2016), Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians, un volum que va tenir una excel·lent acollida crítica i lectora.