La Universitat organitza una exposició que mostra el treball de deu dones valencianes del món del còmic

  La Universitat organitza una exposició que mostra el treball de deu dones valencianes del món del còmic

  L'exposició ‘Mujeres al borde de un ataque de viñetas’, organitzada pel Vicerectorat de Cultura i Esport a través de l'Aula de Còmic i amb el suport de la Càtedra d'Estudis del Còmic Fundació SM-Universitat de València, és una mirada a la nova generació d'autores de còmic que, des de la Comunitat Valenciana, estan renovant activament el nové art. La mostra es pot visitar al campus de Blasco Ibáñez, en la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València fins al pròxim 23 d'abril.

  L'exposició, que està comissariada per les professores i professor de la Universitat de València, Adela Cortijo, Noelia Ibarra i Álvaro Pons anima al descobriment de l'obra d'aquestes autores a través d'una mostra dels últims treballs de deu dones que aborden des de la creació en fanzines fins a la publicació internacional. Anabel Colazo, Silvia Ferrer, María Herreros, Amelia Navarro, Ana Oncina, Luna Pan, Ana Penyas, Laura Pérez, Núria Tamarit i Xulia Vicente són un exemple de l'àmplia diversitat estilística i temàtica que s'està proposant des d'un còmic valencià que és en l'actualitat un dels grans protagonistes del panorama nacional.

  Des del Magnànim destaquem la col·laboració de tres d'aquestes artistes:
  Ana Penyas va ser la dissenyadora del cartell dels premis València i València Nova de l'any 2018.

  Núria Tamarit és l'autora del llibre Dues monedes, premi València de novel·la gràfica 2019.

  Laura Përez Granell va dissenyar la portada i les il·lustracions interiors del llibre La frontera del cel, de la col·lecció Urània.