La Vall dels Llibres, el 24 i 25 de setembre a Simat de la Valldigna

  • Data:20-09-2022
  La Vall dels Llibres, el 24 i 25 de setembre a Simat de la Valldigna

  Els dies 24 i 25 de setembre se celebrarà la 2a edició de La Vall dels Llibres al Monestir de Santa Maria de la Valldigna (Simat de la Valldigna). La Fira d’editorials independents i de proximitat es dedicarà, de manera especial, a Joan Fuster i a Rafael Chirbes i comptarà amb la participació de 14 editorials i llibreries valencianes.

  Les activitats tindran lloc en tres escenaris: l’Almàssera, el Refectori i la plaça central del monestir i constaran de presentacions, converses, xerrades, taules redones, concerts, contacontes, tallers infantils i rutes. Durant la primera jornada se celebrarà l’acte Rafael Chirbes, entre nosaltres, adreçat als docents, però obert al públic en general. Hi intervindran especialistes sobre l’escriptor de Tavernes de la Valldigna, com ara Jacobo Llamas Martínez (Universidad de León), Daniela Cecilia Serber (Universidad del Salvador, Argentina), Joaquim Espinós (Universitat d’Alacant), la catedràtica Agustina Pérez, l’editor d’Anagrama Jorge Herralde, i els escriptors Alfons Cervera, Xavier Aliaga o Carles Mulet. També dissabte, a les 20 h, Anna Moner -coordinadora de l’Institut d’Humanitats i de Patrimoni del Magnànim- celebrarà la conferència El gust per les perversions refinades. El dia es tancarà amb el lliurament del Premi Valldigna al Foment de la Lectura en Valencià.

  Diumenge la música serà la protagonista, amb les actuacions del col·lectiu Sedajazz, Trobadorets i Pau Alabajos. A més, el musicòleg Josep Vicent Frechina donarà la conferència “Primavera Musical Valenciana. Llums i ombres d’un esclat creatiu sense precedents”, títol homònim de l’exposició que ofereix el Servei de Llengües de la Universitat d’Alacant al monestir; i es retrà homenatge a la cantautora de Simat Maria del Carme Girau, que va formar part dels Setze Jutges. També tindrà lloc una taula redona amb motiu de l’AnyJoanFuster, amb la participació d’Àngels Gregori, Anna Moner, Enric Balaguer, Teresa Pascual i Vicent Alonso. Des del Magnànim presentarem Del Saler al Túria, de Carles Dolç i coeditat amb Pruna Llibres, a les 14.00 h; i Els Basset: dolçainers i tabaleters, de Josep Maria Bataller Llàcer, a les 18.00 h.

  Programa complet i espais


  La Vall dels Llibres és una iniciativa organitzada conjuntament per la Mancomunitat de la Valldigna i per l’editorial Lletra Impresa Edicions; amb el suport de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports, Alverlamp, el CEFIRE de Gandia, la Fundació Rafael Chirbes i l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana; i la col·laboració del Servei de Llengües de la Universitat d’Alacant, la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Full-Fundació pel Llibre i la Lectura, l’Associació d’Editorials del País Valencià, Saforíssims Societat Literària, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Gandia, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira, el Ceic Alfons el Vell, la Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta i la Coqueria Mossets Artesans.