Les novetats editorials del Magnànim a la Plaça del llibre de Gandia

  • Data:05-04-2024
  Les novetats editorials del Magnànim a la Plaça del llibre de Gandia

  La gran trobada de la literatura escrita en valencià se celebra per quarta vegada a la plaça del Rei Jaume I de Gandia del 16 al 19 de maig.

  Un programa complet d’activitats amb presentacions, tertúlies, contacontes, concerts i altres activitats infantils, que ofereix una gran varietat d’activitats per a totes les edats i tots els gustos.

  Dins d’este programa d’activitats, la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació presentarà els llibres, El vici de la introspecció, de Josep Iborra, el dijous 16 de maig a les 20:00 hores, i comptarà amb la participació de Enric Iborra.

  Tercer títol d’aquesta Obra literària. El volum està organitzat en tres parts. La primera, El descrèdit de l’humà, conté uns assaigs de diferent extensió, entre els quals hi ha una sèrie que examina les implicacions de la sentència de Terenci —«Soc home: res del que és humà no m'és indiferent»— al llarg de la història de la cultura europea. Uns altres tenen un caràcter més filosòfic, sempre en relació amb aquesta màxima. Josep Iborra aborda també la qüestió del jo, la qual pren el protagonisme en la cultura moderna en detriment d’una idea de l’humà, que resta desacreditada o resulta incomprensible.

  I la presentació Gavells. Poesia completa 1988-2023 d’Anna Montero, el diumenge 19 de maig a les 11.30 hores, i comptarà amb la participació d’Anna Montero (autora del llibre) i Vicent Berenguer (director de col·lecció).

  En aquest volum de l’obra poètica completa s’inclouen huit llibres, set dels publicats més un d’inèdit, a més d’un conjunt de poemes dispersos. Cada poema d’Anna Montero és una humil i agosarada exploració de la fondària que habita a dins i al voltant nostre. Humil, perquè coneix els riscos d’una recerca així i també perquè sap que qualsevol excés l’anul·laria. Agosarada, perquè fa falta valor per a avançar així a la descoberta, fent camí on no n’hi ha.

  Les presentacions es realitzaran ena la plaça Rei Jaume I i tenen una durada de 20 minuts.