Les presentacions del Magnànim a La Setmana

  • Data:09-09-2022
  Les presentacions del Magnànim a La Setmana

  La Setmana del Llibre en Català enceta la seua 40a edició al Moll de la Fusta de Barcelona. Del 9 al 18 de setembre, totes les persones interessades en les últimes novetats literàries en la nostra llengua poden gaudir d’aquest punt de trobada entre autors, lectors i el món editorial. Les editorials valencianes, entre elles el Magnànim, estarem ben presents en una edició molt especial: la del centenari de Joan Fuster i en la que s’entregarà el Premi Trajectòria a l’escriptor Joan Francesc Mira.

  El Magnànim a La Setmana

  Totes les novetats de la Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació estaran presents a la caseta número 3, de l’Associació d’Editorials del País Valencià. A més, participarem en diversos actes i es presentaran algunes de les nostres novetats i coedicions. També hi haurà una representació de les obres premiades als Premis València 2021 amb Aina Fullana, autora de Els dies bons (Bromera), i l’obra guanyadora de la modalitat de novel·la gràfica Un os al Marroc, de Lluc Silvestre i Mr. Ed, que acaba de publicar-se per Andana Editorial.

  Presentacions del Magnànim a La Setmana

  Dimecres 14 de setembre

  A les 20.00 h, Aina Fullana presentarà Els dies bons, Premi València 2021 de narrativa en valencià, en un dels actes dedicats a la presentació de les obres guanyadores dels Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, als quals també va ser guardonada. Ho farà amb Marta Nin, guanyadora dels Premis de la Crítica per la traducció de I del cel van caure les pomes de Narné Abgarian. Les autores conversaran amb el president de l’AELC, Sebastià Portell, i amb l’escriptora i crítica literària Míriam Cano. És el segon dels actes dins del marc de promoció de les guanyadores dels Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, amb els que col·labora el Magnànim, i que poden consultar-se ací.

  Diumenge 18 de setembre

  Dins de la jornada “Contem i comptem”, dedicada a les editorials valencianes, es presentaran diverses novetats i coedicions del Magnànim. Els actes començaran a les 11.00 h amb una lectura dramatitzada de poemes de Joan Fuster, de qui el Magnànim ha editat la poesia completa amb l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. Ismael Sempere serà l’encarregat d’interpretar els seus poemes, i Mireia Vives i Borja Penalba posaran l’acompanyament musical.

  A les 11.20 h, en un bloc de presentacions dedicat a noves publicacions al voltant de la figura de Fuster, es presentarà De viva veu, coedició del Magnànim i Editorial Afers. El llibre arreplega l’oralitat de Fuster a través de moltes de les entrevistes que va concedir i que podem trobar a les hemeroteques.

  Tot seguit, a les 11.53 h, i dins del bloc dedicat a les últimes publicacions valencianes de novel·la gràfica, es presentarà Un os al Marroc, de Lluc Silvestre i Mr. Ed, obra guanyadora als Premis València de l’any 2021.

  Per últim, a les 13.11 h es presentarà Notícia del País Valencià de Nèstor Novell i Josep Sorribes, una actualització d’algunes de les anàlisis que Joan Fuster va fer a Nosaltres els valencians fa 60 anys que el Magnànim coedita amb Balandra Edicions i la Càtedra d’Economia Valenciana.

  ___

  La Setmana del Llibre en Català és un esdeveniment organitzat per l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, el Gremi d’Editors de Catalunya, l’Associació d’Editors de Revistes i Digitals, el Gremi de Llibreters de Catalunya, el Gremi de Distribuïdors de Publicacions de Catalunya, Biblioteques de Barcelona i l’Institut Ramon Llull; i compta amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i el Ministeri de Cultura i Esport del Govern d’Espanya. La jornada “Contem i Comptem” està organitzada per l’Associació d’Editorials del País Valencià, amb el suport de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, el Centro Español de Derechos Reprográficos (CEDRO) i la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.