Les revistes del Magnànim

  • Data:02-09-2022
  Les revistes del Magnànim

  Els últims estudis i les aportacions acadèmiques a les ciències socials, la filologia i la cultura tenen un espai on actualitzar-se periòdicament en les nostres prestatgeries. El Magnànim edita tres revistes periòdiques, que pretenen arribar tant a les persones més especialitzades com al gran públic.

  La Revista Valenciana de Filologia és la nostra publicació degana. Fundada als anys cinquanta, formava part de l’antic Institut de Literatura i Estudis Filològics de la Institució. Durant trenta anys ha publicat estudis de llengua literatura i història de firmes destacades, com ara Manuel Sanchis Guarner, Joan Fuster, Germà Colón, Antoni Badia i Margarit o Dámaso Alonso. L’any 2017 va recuperar-se la seua continuïtat, amb Vicent J. Escartí com a director.

  Des de 1982, i de manera semestral, la revista Debats promou la conversa acadèmica sobre les relacions entre la cultura, el poder i la societat. Una visió integradora de les ciències socials i els estudis culturals a través d’autors experts en diverses disciplines, que podem llegir en valencià, castellà i anglés, i que suscita un gran interés, com s’ha demostrat en els índexs de citació. Actualment, s’edita sota la direcció de Joaquim Rius Ulldemolins.

  L’última incorporació al nostre quiosc és Rituals, revista de cultura festiva. Aquesta presenta un concepte diferent, ja que busca ser una publicació accessible al gran públic, sense renunciar al rigor de les seues aportacions. Alternant fotografia, il·lustració, disseny i articles; la revista busca oferir reflexions i estudis sobre la cultura festiva des de tres vessants: l’associacionisme, la investigació i la gestió. El primer número va editar-se en abril de 2022.

  Totes les publicacions poden adquirir-se a l’apartat Revistes del nostre web. A més, els articles de la Revista Valenciana de Filologia i de la revista Debats poden consultar-se obertament en les seues respectives pàgines web.