Les sessions «Jo també he llegit Fuster» en vídeos

  • Data:21-02-2023
  Les sessions «Jo també he llegit Fuster» en vídeos

  Ja estan disponibles en YouTube les sessions «Jo també he llegit Fuster. Lectures contemporànies d’un escriptor genial», que tingueren lloc els dies 16, 23 i 30 de novembre per a celebrar el centenari del naixement de Joan Fuster.

  La Institució Alfons el Magnànim perseguia, a més de la funció simbòlica i commemorativa, afavorir una repercussió major en la difusió de l’obra de l’escriptor. Per tot això, l’objectiu dels actes que es programaren era contribuir a la circulació dels recursos editorials que ja existeixen i incrementar l’atracció cap a la literatura de Fuster per part del públic lector en general i dels més jóvens en particular, que no varen viure l’eclosió d’aquell fenomen literari. D’altra banda, tant les edicions posteriors a la seua mort com la bibliografia sobre Fuster revelen que la posteritat de Fuster es troba fortament consolidada al País Valencià, però no a les Balears o Catalunya, on ha caigut en un cert oblit –no nominalment, però sí en presència editorial i en els debats acadèmics i literaris. Recuperar la vigència de la literatura de Fuster només serà possible si se’n fomenta la lectura.

  Els actes van tindre lloc en l’Aula 1 de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (carrer de Sant Ferran, 12, València).

  Vore videos

  En cada sessió, intervingueren tres ponents, cadascun dels quals incitava a la lectura d’un dels llibres de Fuster. Entre tots s’intentà que la llista de títols fora representativa i no es deixara de banda cap aspecte de l’obra de Fuster (poesia, història cultural i política, crítica literària, crítica d’art, assaig i comentari periodístic).

  1a sessió (16 de novembre)

  Joan Fuster. Poesia completa 1945-1987 (Gràcia Jiménez)

  El descrèdit de la realitat (Ignasi Roviró)

  Consells, proverbis i insolències (Carme Gregori)

  2a sessió (23 de novembre)

  Nosaltres, els valencians (Vicent Partal)

  Diari 1952-1960 (Josep Monserrat)

  Diccionari per a ociosos (Joan Cuscó)

  3a sessió (30 de novembre)

  Heretgies, revoltes i sermons (Ferran Garcia Oliver)

  L’Albufera de València (Víctor Labrado)

  Notes d’un desficiós (Esperança Camps)