Les vendes de llibres creixen un 25% i marquen una “xifra històrica” en 2021

    Les vendes de llibres creixen un 25% i marquen una “xifra històrica” en 2021

    L'associació de llibreters ho defineix com el millor any des que la indústria tocara fons en 2013 i una de les raons és el rejoveniment dels seus clients: les vendes de còmic han crescut més d'un 70%. Les vendes de llibres sumaran un creixement del 25% respecte a l'any del confinament i tancament, i un augment del 20% en comparació amb 2019. Aquest últim any va registrar les millors dades per a la indústria del llibre des que tocara fons en 2013, després dels estralls causats per la crisi financera.

    Hi ha una dada molt important en el creixement: tradicionalment, els 14 anys són l'edat crítica en la qual els lectors infantils en convertir-se en adolescents abandonen els llibres, però assegura que els comerços han vist créixer el client més jove gràcies al sector del còmic i, sobretot, el manga. Els índexs que tenen de creixement en el gènere arriben quasi al 70%.

    Les llibreries de proximitat "són la clau": de cada 100 llibres que es venen, set són electrònics, 25 són en plataformes digitals i la resta, 68 en les llibreries.

    La difusió digital va ser decisiva l'any passat i en 2021 s'ha mantingut, perquè encara hi ha molt de marge per conquistar a Espanya, un país on una mica més del 51% de la població es declara no lect