L'Espai Joan Fuster acull la jornada sobre Josep Palàcios

  • Data:10-06-2024
  L'Espai Joan Fuster acull la jornada sobre Josep Palàcios

  La jornada «Josep Palàcios, home de lletres» tindrà lloc dijous 13 de juny en L'Espai Joan Fuster (carrer de Sant Josep, 8-10, Sueca).

  Esta jornada està organitzada per la Càtedra Joan Fuster de la Universitat de València, la Institució Alfons el Magnànim i l'Ajuntament de Sueca.

  El programa de la jornada serà el següent:

  17 h: La jornada s'inaugura amb la intervenció de Josep Enric Estrela, director de la Institució Alfons el Magnànim, el regidor Vladimir Micó en representació de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sueca, Carme Gregori Soldevila, Càtedra Joan Fuster-Universitat de València, Carme Pérez, Ajuntament de Sueca, i Salvador Ortells Miralles, coordinador de la jornada.

  17.15-17.45 h: Antoni Furió farà un recorregut per la vida i l'obra de l'autor amb la conferència «Un nu de JP: biografia i obra».

  17.45-18.15 h: Joan Todó abordarà l'univers literari de l'autor suecà en la xarrada «L’univers literari de Josep Palàcios».

  18.15-18.45 h: Francesca Cerdà se centrarà en la col·laboració estreta de Fuster i Palàcios en les traduccions de Camus en «Josep Palàcios, traductor: les col·laboracions amb Joan Fuster».

  18.45-19.10 h: Descans

  19.10-19.40 h: Adrià Pujol parlarà sobre la veu singular de Palàcios i les dificultats de traducció en «Josep Palàcios i el dret a ser intraduïble».

  19.40-20.10 h: Conversa entre Jaume C. Pons Alorda i Salvador Ortells Miralles sobre alguns dels aspectes més passionals de la literatura de Palàciosen «Josep Palàcios: poemes, passions, pous».

  20.15 h: Es clourà la jornada.

  Al principi de l'any que ve, es publicarà un volum coordinat per Salvador Ortells que reunirà les ponències dels conferenciants i textos de Maria Dasca, professora de la Universitat Pompeu Fabra, de l'escriptor Martí Domínguez i d'AbelGuarinos, exdirector de l'Institut Valencià de Cultura, i amb il·lustracions de l'artista plàstic Manuel Boix.

  Josep Palàcios (Sueca 1938) és un dels principals escriptors i editors del segle xx amb una obra molt extensa. El 1958, guanyà el Premi València de Literatura-Poesia amb Les quatre estacions. El 1981, va publicar les narracions d'Ocells, miralls amb Manuel Boix, i eixe any va obtindre el Premi de la Crítica del País Valencià amb el poemari Devastació. El 1982, va publicar de nou amb Manuel Boix l'assaig Acròstic. El 1990, va escriure la narració Alfabet, amb la qual obtingué el Premi de la Crítica Serra d’Or, i el 1991, el Tríptic de 'Tirant lo Blanc', amb el qual guanyà el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians de Teatre.