Llibres valencians, quan s’acaba l’any

    Llibres valencians, quan s’acaba l’any

    Gustau Muñoz ens fa una recomanació de llibres en valencià aprofitant els regals que anem a fer en les festes nadalenques.

    "Tenim a l’abast llibres valencians, variats i de gran interès, que cal conèixer i difondre. Per què? Perquè ens parlen de situacions molt properes, de la nostra condició, del llegat històric i cultural que ens ha conformat, de vibracions que ens toquen de prop. O perquè miren el món des d’una perspectiva que podem compartir. Perquè tenen un interès intrínsec. Perquè responen a una voluntat individual i col·lectiva de continuïtat i millora -o al qüestionament crític- de la nostra cultura i la nostra societat".

    Per la nostra part, destaquem la seua recomanació de la novetat del Magnànim la Poesia completa, 1979-2021, d’Antoni Ferrer. La poesia d’Antoni Ferrer és tot un mon de seduccions i d’incitacions, un vertader devessall de paraules, sensacions i bellesa verbal. Segons el prologuista Sam Abrams, “un dels autèntics tresors de la literatura catalana contemporània”. Un “tresor ocult per la majoria dels lectors de la comunitat lingüística”. Una opinió el tot encertada, que convida a fer una reflexió urgent. En aquest volum, en qualsevol cas, el lector descobrirà un gran poeta, amb una capacitat d’expressió que us deixa bocabadats. Molt rellevant la tasca del Magnànim amb aquesta col·lecció dirigida per Vicent Berenguer, que ha publicat recentment volums memorables de Marc GranellJaume Pérez-MontanerJosep PieraTeresa Pasqual. Llibres confegits pulcrament i amb un rigor editorial exemplar, com pertoca a una institució pública.