Lliurament del XII Premi d’Investigació J.F. Mira

  • Data:14-03-2023
  Lliurament del XII Premi d’Investigació J.F. Mira

  L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia de la Diputació de València, i l’Associació Valenciana d’Antropologia (AVA) celebraran el pròxim 23 de març l’acte de lliurament del XII Premi d’Investigació Joan Francesc Mira.

  El Premi d’Investigació J.F. Mira té com a fi la investigació, l’estudi i la difusió de l’antropologia sociocultural, preferentment en l’àmbit del País Valencià, i promocionar els investigadors i estudiants jóvens de l’àmbit antropològic.

  En l’acte intervindran Francesc Xavier Rius i Torres (diputat de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València), Joan Seguí Seguí (director de l’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia), María José Garcia Hernandorena (presidenta de l’Associació Valenciana d’Antropologia), Anna Pons Soriano (directora d’oficina de Caixa Popular) i Joan Francesc Mira i Casterà (escriptor i antropòleg).

  Al Premi d’Investigació Joan Francesc Mira, poden concórrer tots els investigadors que ho desitgen si no han sigut premiats en edicions anteriors. Les obres presentades a este concurs poden tractar sobre qualsevol tema des d’una perspectiva antropològica, han de ser inèdites i estar escrites en valencià o castellà, i no poden haver sigut premiades en altres certàmens.

  En esta dotzena edició, el guanyador obtindrà una dotació de 2.000 euros i la publicació de l’obra en la col·lecció «Intercanvis de l’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia de la Diputació de València», i rebrà 10 exemplars del llibre i un diploma acreditatiu.

  Joan Francesc Mira va ser el primer antropòleg social valencià i el fundador i primer director del Museu Valencià d’Etnologia. L’Associació Valenciana d’Antropologia, en la qual està integrat el Museu Valencià d’Etnologia, forma part de la Federació d’Associacions d’Antropologia d’Espanya. Els seus objectius principals són la difusió dels coneixements antropològics i el contacte i la relació entre els diversos professionals que es dediquen a este camp.