Maite Ibáñez indaga sobre els escenaris expositius en el seu últim llibre

  Maite Ibáñez indaga sobre els escenaris expositius en el seu últim llibre

  El Magnànim torna a la seua programació de presentacions de llibres de la millor manera. El dijous 22 d'abril a les 19 hores en el Centre Cultural La Beneficència tindrà lloc la presentació del llibreEscenarios para la exposición temporal. Cruzando el umbral del museo de Maite Ibáñez. En l'acte intervindran, a més de l'autora, la professora i crítica d'art, Isabel Tejeda, i Vicent Flor, director de la Institució Alfons El Magnànim.

  Aquesta publicació és fruit d'un treball de recerca que la seua autora va realitzar fa un temps i que ara veu la llum.

  Partint que des de començaments del segle XX el muntatge expositiu va passar de ser rigorosament acadèmic a comptar amb la participació d'artistes, arquitectes i dissenyadors, aquest llibre proposa una revisió sobre aqueixos ingredients històrics, tècnics, artístics i sociològics que han permés consolidar el llenguatge de l'exposició temporal en diferents escenaris.

  A través de totes aquestes premisses, el llibre es divideix en dos blocs. El primer, es recolza en una cronologia que identifica les fórmules emprades a les sales i el seu sentit dins del context sociopolític i cultural.

  Mentrestant, el segon bloc s'elabora a través de la selecció de tres elements fonamentals per al desenvolupament de l'exposició: els espais i arquitectures, l'acció del comissariat i la pròpia gramàtica del discurs a la sala que la convertirà en una obra d'art.