Negacionisme de gènere, dels més venuts a la llibreria La Repartidora

  • Data:25-03-2024
  Negacionisme de gènere, dels més venuts a la llibreria La Repartidora

  La Veu dels Llibres, revista d’informació i crítica literària, acaba de publicar una llista amb els llibres més venuts per la llibreria La Repartidora de Benimaclet. Entre els títols trobem Negacionisme de gènere. Auge, expansió i mites de l'antifeminisme de Alexis Lara Climent.

  El llibre, editat per la la Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació, escodrinya en els racons més térbols amagats darrere del teló de l’antifeminisme. Quan la covid-19 va col·lapsar les societats, el confinament domiciliari donà pas a tot un submon de negacionismes i conspiracions que qüestionaven allò que donàvem per garantit.

  Amb un estil divulgatiu i una mirada crítica, l’obra analitza els meandres del negacionisme i exposa la realitat que resideix al cor del moviment antifeminista. A través d’aportacions de les ciències socials, l’autor ofereix una guia per a comprendre els orígens i les motivacions d’este moviment i proporciona eines a totes les persones que defensen una societat basada en la justícia i la igualtat per a desarmar els arguments negacionistes.

  Alexis Lara Climent és sociòleg per la Universitat de València amb premi extraordinari de llicenciatura, així com màster en Comunicació, Cultura, Societat i Política per la UNED. Ha desplegat la seua carrera professional en l’àmbit de la comunicació política, social i digital, on destaquen els seus treballs com a consultor polític i assessor comunicatiu. També ha treballat en departaments de premsa de diverses entitats públiques i privades. Així mateix, ha exercit de professor associat del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València i ha participat en projectes d’investigació i d’innovació educativa vinculats al camp de la comunicació.

  És membre fundador de La Comarca Científica, plataforma valenciana de divulgació de les ciències socials, i vocal del Consell de la Ciutadania d’À Punt. Col·labora habitualment en les anàlisis electorals i tertúlies de la televisió pública valenciana À Punt i participa en diversos mitjans de comunicació en qualitat d’analista i divulgador científic a través de vídeos i articles.