Nota informativa

  • Data:09-07-2020
  Nota informativa

  En els darrers dies, s’ha publicat en alguns mitjans informació relativa al manuscrit “Reconstrucción, auge y decadencia del socialismo valenciano (1979-1985)” de Javier Paniagua, que havia de ser publicat pel Magnànim. La pol·lèmica suscitada sorgeix per un text que no és ni un pròleg ni una introducció del llibre, que era un estudi del període de govern del PSPV-PSOE en la preautonomia i en la Generalitat. En ell, s’explicitaven acusacions personals greus sense proves documentals, susceptibles de provocar conseqüències jurídiques tant per a l’autor com per a l’editorial. En aquest marc, es proposaren suggeriments que l’autor va rebutjar, i que des del Magnànim respectem. La decisió de l’autor a no publicar el llibre ha sigut unilateral i ens ha sigut comunicada per escrit, quan el llibre es trobava en procés de revisió.

  Des de la Institució Alfons el Magnànim volem posar en valor alguns aspectes relacionats amb la tasca editorial que realitzem en aquesta casa. Com a editorial pública especialitzada en l’edició d’assajos i estudis acadèmics, les nostres dinàmiques de treball responen exclusivament a l’ètica professional pròpia del sector. El rigor científic, la qualitat literària i l’interés social són els criteris que guien el nostre treball.

  En aquest sentit, tots els manuscrits amb els quals treballem estan sotmesos a les mateixes rutines de treball. La correcció i el suggeriment de millores formen part d’aquestes rutines, que tenen com a objectiu tant millorar la qualitat final dels nostres llibres com evitar la publicació d’informacions no contrastades, que poden tindre efectes negatius per als autors i per a la pròpia institució.

  Signat,

  El departament de comunicació de la Institució Alfons el Magnànim.