Ortifus dóna 20.000 vinyetes a la Biblioteca Valenciana a San Miguel dels Reis

    Ortifus dóna 20.000 vinyetes a la Biblioteca Valenciana a San Miguel dels Reis

    La història dels últims 40 anys s'escriu, o dibuixa, amb el traç net i senzill de l'humorista gràfic Ortifus. Donar una ullada a les seues vinyetes és repassar la història d'Espanya i mundial des de 1980 fins als nostres dies. Amb l'actualitat al caient del llapis, no hi ha hagut esdeveniment que s'haja escapat a la seua ironia i elegant sentit de l'humor.

    Ara, aqueixa crònica il·lustrada passa a ser de domini públic per a ús, gaudi i consulta. L'humorista gràfic ha donat 20.000 vinyetes a la Generalitat, que s'han depositat ja a la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu en el Monestir de San Miguel dels Reis.
    Explica Ortifus que la donació comprén vinyetes de finals de 1980 fins a les realitzades fa escassos 6 mesos. És a dir, des de poc abans del 23F fins al més cru de la pandèmia. En elles hi ha tot tipus de temàtica: social, cultural, successos, política...

    La casa ja se li quedava xicoteta per a guardar la desena de caixes en les quals arxivava aquests dibuixos, tant finals com esbossos. «A més, tinc 73 anys i volia que estigueren en algun lloc on els puguen conservar correctament i que, algun dia si a algú li interessa, que puga consultar-los lliurement», assenyala l'humorista gràfic valencià.