Premis València i València Nova 2023

  • Data:03-02-2023
  Premis València i València Nova 2023

  Marta Pina ha sigut la dissenyadora del cartell dels Premis València 2023.

  Ja està obert el termini de presentació d’originals als Premis València i València Nova 2023, que convoca la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, i romandrà obert fins al 28 de febrer. Els Premis València són els premis literaris valencians més antics; les primeres convocatòries són de la dècada dels 50 del segle xx.

  Els Premis València tenen onze categories en les modalitats següents: narrativa en valencià i en castellà, poesia en valencià i en castellà, assaig i novel·la gràfica. Les modalitats d’assaig i de novel·la gràfica són novetats d’este període del Magnànim i ja s’han consolidat: el 2023 és la vuitena convocatòria del d’assaig i la sisena del de novel·la gràfica. La categoria València Nova, dirigida als menors de 36 anys i a persones de qualsevol edat sense cap llibre publicat en la categoria, manté les modalitats de narrativa en valencià i en castellà, poesia en valencià i en castellà, i assaig.

  Els Premis València consisteixen en un premi en metàl·lic, un quadre original de l’artista valencià Manuel Boix i l’edició de l’obra guanyadora. La dotació total dels Premis València és de 100.000 €. Per modalitats, són 13.000 € en narrativa (valencià i castellà) i assaig, 12.000 € en novel·la gràfica i 9.000 € (valencià i castellà) en poesia. Pel que fa a la categoria de València Nova, els premis són de 7.000 € en narrativa i assaig i 5.000 € en poesia.

  Els diferents jurats, formats per persones de reconegut prestigi i trajectòria, es faran públics quan es tanque la convocatòria i es reuniran per a deliberar i emetre veredicte el 30 de maig de 2023. Estaran presidits per la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, amb veu però sense vot. La gala dels Premis València, en la qual es presentaran els llibres guanyadors, tindrà lloc el 20 d’octubre.

  La tramitació i presentació de la sol·licitud de participació es realitzarà únicament per mitjans electrònics.

  Inscripció telemàtica

  Convocatòria

  Més informació i convocatòria: www.alfonselmagnanim.net