Presentem «Els fantàstics 70» de Josep Piera

    • Data:21-06-2022
    Presentem «Els fantàstics 70» de Josep Piera

    El dilluns 20 de juny de 2022 va celebrar-se la presentació del llibre Els fantàstics 70 (1969-1974) de Josep Piera. El saforenc va presentar el llibre a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, en un acte organitzat conjuntament pel Magnànim i la llibreria Fan Set. Els periodistes Martí Domínguez i Núria Cadenes i el director de la col·lecció Moment Memorialística, Xavier Serra, van fer de mestres de cerimònies.

    Els fantàstics 70 (1969-1974) és un exercici de memòria i una crònica del que va viure i pensar l’autor en els seus anys d’estudiant universitari a València. Un moment en què les persones més jóvens es qüestionaren un sistema de valors que no volien perpetuar sense sotmetre’l a la crítica. Amics, amors, viatges, lectures, escriptors i la decisió íntima de desenvolupar al seu país una vida dedicada a la literatura, marquen els capítols d’aquestes memòries. Tot en una època que Piera narra com una fantasia.

    Josep Piera (Beniopa, 1947) és un dels autors contemporanis valencians més destacats. Va rebre el Premi Carles Riba de poesia, el Josep Pla de narrativa i el Francesc Vallverdú d'assaig; i també ha treballat com a traductor de poesia.