Rafael Castelló Cogollos presenta «Camins d'incertesa i frustració. Les classes mitjanes valencianes (2004-2018)»

    • Data:15-06-2022
    Rafael Castelló Cogollos presenta «Camins d'incertesa i frustració. Les classes mitjanes valencianes (2004-2018)»

    Rafael Castelló Cogollos, sociòleg i investigador de la Universitat de València, va presentar el llibre «Camins d'incertesa i frustració. Les classes mitjanes valencianes (2004-2018)» el passat dimarts 14 de juny de 2022 a l'Espai Fem Xarxa del Centre Social Ca Revolta de València. L'acte va estar conduït i presentat per Antonio Ariño, sociòleg i director de la col·lecció Descobrim de la Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació.

    La presentació va donar lloc a un interessant col·loqui sobre la situació actual de les classes mitjanes valencianes. Els dos sociòlegs han destacat la importància d'un estudi sobre l’estructura de classe, del qual es poden extraure lectures que aporten context a molts dels trets del panorama social actual. El treball de Rafael Castelló demostra empíricament com les classes mitjanes valencianes s'han aproximat cada vegada més a les baixes en el període comprés entre 2004 i 2018 i, en qualsevol cas, com s'han polaritzat. Un problema que s'ha traslladat al conjunt de la ciutadania, amb greus conseqüències per a la cohesió, i que s'ha produït de manera desigual en els diferents territoris d'Espanya.

    Rafael Castelló-Cogollos (Carcaixent, Ribera Alta, 1964) és professor del Departament de Sociologia i Antropologia Social i director del Servei de Llengües i Política Lingüística de la Universitat de València. Com a docent, ensenya sobre tècniques quantitatives d’investigació social i sobre l’estructura social valenciana. Llicenciat en Economia i doctor en Sociologia, les seues investigacions s'han centrat en les identitats col·lectives territorials i les pràctiques lingüístiques, en la sociologia de la participació política i social i en l’estructura social de les desigualtats. Ha publicat en diverses obres col·lectives i en revistes científiques, i ha format part de diferents grups de recerca sobre la precarietat vital i les respostes socials emergents a les crisis.