Rituals, finalista en la 7a edició de premis ADCV

  • Data:16-04-2024
  Rituals, finalista en la 7a edició de premis ADCV

  L'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) ha donat a conéixer els nominats de la 7a edició als premis ADCV 2024. En total, els Premis ADCV compten amb 37 categories, que abasten tots els camps de les disciplines del disseny gràfic i digital, del producte, d'espais, i ara, enguany, es crea la categoria «Altres àrees del disseny».

  En cada categoria, es triarà un premi Or i un altre Plata entre les 476 candidatures. Els principals objectius d'estos reconeixements són distingir l'excel·lència en els camps de disseny gràfic i digital, producte, espais i altres àrees del disseny, i fomentar el desenvolupament de l'activitat vinculada al disseny, generadora de riquesa social i empresarial.

  Es mantenen els tres premis honorífics en esta edició: Premi ADCV Entitats, Premi ADCV Innovació i Premi ADCV a la Trajectòria Professional.

  Entre els finalistes als premis, nominada en la categoria Editorial Divers, es troba la nostra revista Rituals, dirigida per Gil-Manuel Hernándezi Martí i Josep Lluís Marín i Garcia,i amb direcciód'art i disseny d'IbánRamón.

            


  Rituals és una revista anual que analitza i celebra la cultura festiva valenciana des de tres eixos clau: l'associacionisme festiu autogestionat, la investigació política, i la gestió i la política cultural festiva.

  La revista naix per a analitzar amb perspectiva el que ha suposat la festa per als valencians, el seu moment actual i com evolucionarà. Vol acostar al gran públic la cultura festiva des de tots els vessants possibles a partir d'una perspectiva multidisciplinària.

  Entenem la cultura festiva com el fenomen festiu arrelat en una cultura concreta i ens interessa conéixer com es desenvolupa en totes les seues variants i les aplicacions en la vida social de la comunitat que la celebra, especialment a través de les experiències de les persones i els professionals que hi participen. En este sentit, qualsevol aproximació a l'estudi i la difusió de la cultura festiva ha de fer-se des d'una triple perspectiva: l'associacionisme, la investigació i la gestió.

  Esta triple perspectiva és la línia editorial d'esta publicació periòdica, que vol oferir reflexions i estudis sobre la cultura festiva partint del nostre entorn més pròxim i oberts a altres àmbits i territoris. Ens interessa el concepte de cultura festiva, el fenomen festiu com a fet social i com es tracta cada festa des dels tres vessants que la conformen amb l'objectiu de contribuir al seu desenvolupament i la seua gestió com a part de la nostra identitat i el nostre patrimoni cultural.