​«Sofriments socials», d'Emmanuel Renault, a debat hui a la Universitat de València

    • Data:23-09-2022
    ​«Sofriments socials», d'Emmanuel Renault, a debat hui a la Universitat de València

    Hui, divendres 23 de setembre, comença el Seminari de Filosofia Política per al Segle XXI de la Universitat de València. El professor Enrique Herreras obri la setena edició del curs a la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació amb una discussió del text Sofriments socials d’Emmanuel Renault. La Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació ha editat recentment l’edició en valencià de l’obra, amb traducció de Francesc J. Hernàndez, com a part de la nostra col·lecció Novatores, dirigida per Anacleto Ferrer.

    Emmanuel Renault, nascut el 1967, és filòsof i economista. Ha sigut professor a la Universitat de Bordeus i a l’Ecole Normale d’Arts i Humanitats de Lió. A hores d’ara és professor del Departament de Filosofia de la Universitat de París-Nanterre. Ha publicat estudis sobre marxisme, teoria crítica i reconeixement. A Sofriments socials, ofereix una documentada anàlisi de la noció de “patiment social” i de les seues possibilitats per realitzar una crítica social.

    El Seminari de Filosofia Política per al Segle XXI té com a objectiu oferir un marc de debat on analitzar les categories de les diferents tradicions de la filosofia des d’una perspectiva contemporània. Aquesta primera sessió tindrà lloc a les 16 hores a la Sala de Juntes de la Facultat.