«Som de ciències i de lletres» és el lema de la 82a Fira del Llibre de Madrid

    • Data:25-05-2023
    «Som de ciències i de lletres» és el lema de la 82a Fira del Llibre de Madrid

    El pròxim 26 de maig, començarà la 82a Fira del Llibre de Madrid, que romandrà oberta fins a l’11 de juny. Enguany comptara amb 361 casetes, i, com ja és tradició, estaran situades al parc del Retiro de Madrid.

    El lema d’enguany és «Som de ciències i de lletres», per la qual cosa s’han programat molts esdeveniments que giren al voltant d’este tema.

    L’horari de la Fira del Llibre 2023 de Madrid és de dilluns a dijous de 10.30 a 14 h i de 17 a 21 h, i dissabtes i diumenges de 10.30 a 15.00 h i de 17 a 21 h.

    D’altra banda, la Fira del Llibre 2023 també farà un homenatge al dibuixant Francisco Ibáñez, que rebrà en esta edició el Premi Lealtad per a reconéixer la seua trajectòria.

    Entre les novetats d’enguany, està la instal·lació d’una gran lona que cobrirà una part del recorregut per a protegir expositors i visitants de les altes temperatures. A més, en la zona central del passeig de Coches, s’estan habilitant tres places: una per a gremis i associacions d’editors, una altra internacional i una per a la ciència i les universitats.

    La Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació estarà present amb totes les nostres novetats editorials en l’expositor 26C, dins de la Unió d’Editorials Universitàries Espanyoles (UNE). Set casetes (UNE, CEU Ediciones – Editorial UFV, UNED, Ediciones Universidad de Navarra EUNSA, Publicacions de la Universitat de València, Publicaciones de la Universidad Pontificia de Comillas – Universidad de Deusto, i Editorial CSIC) integren la plaça de la Ciència i les Universitats de la Fira, les quals acolliran 118 editorials d’Espanya, Xile, Colòmbia, Mèxic i el Perú i es presentaran com el gran aparador de la faena editorial que duen a terme estes institucions per a transferir el coneixement que es genera en els seus campus al conjunt de la societat.

    Sota el marc d’aquesta rica bibliodiversidad d’obra científica en castellà que acollirà la plaça de la Ciència i les Universitats, un centenar d’editors d’universitats i centres d’investigació d’Espanya i Llatinoamèrica posaran en comú els dies 1 i 2 de juny les amenaces i les oportunitats que presenta la divulgació de la ciència en el moment actual amb el fi d’ampliar la col·laboració per a enfortir-la en unes jornades convocades sota el títol reivindicatiu «Sense llibres, no hi ha ciència».