Suggeriments del Llibreter a PUV

  • Data:02-11-2021
  Suggeriments del Llibreter a PUV

  Aquesta setmana tenim dos títols del Magnànim dins dels Suggeriments del Llibreter a PUV:

  • Manuel Boix. La forja d'un pintor, de Martí Domínguez. Manuel Boix (l'Alcúdia, 1942) és un artista amb una singular, dilatada i coherent trajectòria artística, reconeguda internacionalment. La seua producció abraça el camp de la pintura, l'escultura, l'obra gràfica i la il·lustració. Vistes en conjunt, a més de testimoni d’un domini gairebé inabastable de tècniques i recursos compositius -on impera el detallisme i la precisió-, les seues creacions són un referent ineludible de la producció cultural contemporània del País Valencià.

   Amb aquest assaig biogràfic que obri la nova col·lecció Vides d’Art, el reconegut escriptor Martí Domínguez (Madrid, 1966) segueix l’estratègia discursiva de Marcel Proust. I hi evoca enels lectors unes “sensacions d’art”, a través de les quals assoleix magistralment –amb una prosa viva i franca- el repte de resseguir el coratjós periple existencial en què es forja un pintor. Això és, un revolucionari. Un rebel.
  • El sistema de protecció social i l'estat del benestar a la Comunitat Valenciana, de María Jesús Felipe Tío. El sistema de protecció social es configura amb trets específics a la Comunitat Valenciana dins de les característiques generals que té el sistema en el conjunt de l'Estat espanyol. S'analitza ací l'evolució d'aquest sistema de protecció en els últims anys i el seu estat actual. Com a part de l'Estat de Benestar, la Seguretat Social i els Serveis Socials són dos dels seus components essencials i són aquests els que conformen el nucli d'aquest estudi que no sols analitza què és el que tenim en matèria de protecció social, sinó que aporta una visió del que hauríem de tenir.