«Un os al marroc», Premi València de Novel·la Gràfica 2021, ja a les llibreries

  • Data:15-09-2022
  «Un os al marroc», Premi València de Novel·la Gràfica 2021, ja a les llibreries

  Un os al marroc, l’obra guanyadora a la modalitat de novel·la gràfica dels Premis València 2021 i que edita Andana Gràfica, ja està disponible a les llibreries. L’obra, creada per l’antropòleg i gestor cultural català Lluc Silvestre i per l’artista argentí Mr. Ed (Edgardo Costa), ha rebut elogis del món del còmic i la il·lustració. Paco Roca l’ha descrit com un «desbordant calidoscopi gràfic» que fa una «reflexió necessària sobre els estereotips “nosaltres” i “els altres”».

  «Un os al Marroc és un diari interessant i divertit sobre com es crea un festival de música al Marroc. El relat en primera persona de Lluc Silvestre va molt més enllà: és un assaig amè sobre la música i la indústria musical, sobre la barreja sonora i cultural, i també és una reflexió necessària sobre els estereotips “nosaltres” i “els altres”. Tot això queda magistralment plasmat pels dibuixos de Mr. Ed, que converteixen Un os al Marroc en un desbordant calidoscopi gràfic»

  Paco Roca

  La novel·la es basa en el quadern de viatge de Lluc, que viatja al Marroc per a la creació d’un festival de música. La seua experiència serveix per a reflexionar sobre el món de la indústria musical i sobre les identitats culturals i socials. La música, el llenguatge, el menjar i el treball serveixen com a nexe d’unió entre cultures.

  L’obra és la novel·la gràfica perfecta per a les persones interessades en la gestió cultural i la música, abordant el procés complet d’organització d’un festival de música i les dificultats que comporta. És, a més, un diàleg entre dos cultures molt diferents que parlen a partir de les seues semblances. El llibre mostra una sèrie de valors culturals essencials per a la realitat actual del nostre país, com la multiculturalitat o la diversitat lingüística i de costums.

  Lluc Silvestre (Barcelona, 1973) llicenciat en Antropologia Sociocultural va acabar especialitzant-se en el sector musical. Ha exercit com a etnòleg dirigint la Secció d’Etnologia del Musée de Poitiers a França. També ha treballat a diferents festivals de música a França, Aragó i Catalunya. Actualment promociona la música internacionalment des d’una institució pública. Un os al Marroc és una obra biogràfica i el seuprimer treball literari, amb què va guanyar el Premi València de Novel·la Gràfica 2021 de la Institució Alfons el Magnànim al costat de Mr. Ed.

  Mr. Ed (Buenos Aires, 1971) pseudònim artístic sota el qual es troba Edgardo Carosia, comunicador visual que es va traslladar a Barcelona el 1998. Ha treballat com a il·lustrador i dissenyador en diferents campanyes de publicitat il·lustrant llibres, revistes i diaris a França, Espanya, Mèxic i Argentina. També ha treballat al món de l’animació, i és autor de còmics. És cofundador i editor de la col·lecció de còmic infantil Mamut. Va guanyar juntament amb Lluc Silvestre el Premi València de Novel·la Gràfica 2021 de la Institució Alfons el Magnànim.