Un planeta creatiu, dels més venuts en Fan Set

    Un planeta creatiu, dels més venuts en Fan Set

    La Veu dels Llibres, Revista d’informació i crítica literària, acaba de publicar una llista amb els llibres més venuts per la llibreria Fan set, en la qual podem trobar una edició de la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació: Un planeta creatiu. Com va començar la vida a la Terra i com la fabricarem en el laboratori, de Juli Peretó, que apareix en el quart lloc dels llibres més venuts.

    El llibre es va publicar al gener d’enguany i exposa les principals explicacions científiques sobre l’emergència natural i la fabricació artificial de la vida, així com sobre el desplegament de la complexitat biològica al llarg de quasi 4.000 milions d’anys. L’autor presenta no només les idees actuals i els seus antecedents històrics i filosòfics, sinó que ens aporta anècdotes i vivències de més de trenta anys d’estudi d’una qüestió científica tan fonamental com la de l’origen de la vida terrestre.

    A pesar que és un llibre de ciència, Juli Peretó l’adoba amb anècdotes, vivències personals i exemples que proporcionen una lectura amena i generadora d’interrogants.

    Juli Peretó pertany al Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de València i a l’Institut d’Estudis Catalans. Cofundador de Darwin Bioprospecting Excellence SL i membre de l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (CSIC-UV), va ser secretari i vicepresident de la International Society for the Study of the Origin of Life, societat que el va nomenar fellow el 2014. Col·labora amb la UCC+i de la Universitat de València i intenta que els futurs biotecnòlegs sàpien metabolisme. El Comité d’Educació Bioquímica de la Federació Europea de Societats Bioquímiques el convidà a compartir la seua experiència innovadora d’ensenyar una bioquímica amb un aroma evolutiu.