Una interessant conversa entre Cándido Polo i Enric Novella en la presentació de «Bogeria i salut mental a València. El manicomi de Jesús (1866-1989)»

  • Data:03-06-2022
  Una interessant conversa entre Cándido Polo i Enric Novella en la presentació de «Bogeria i salut mental a València. El manicomi de Jesús (1866-1989)»

  El dijous 2 de juny de 2022 es va presentar el llibre Bogeria i salut mental a València. El manicomi de Jesús (1866-1989) a la seu de la Intersindical Valenciana a València. L'acte va comptar amb la participació de l'autor, Cándido Polo; Enric Novella, psiquiatra; Vicent Flor, director del Magnànim; i Manola Pascual, treballadora social de salut mental. El llibre va ser guardonat amb el Premi València d'Assaig 2021 i ha rebut elogis de la crítica.

  Cándido Polo i Enric Novella oferiren un interessant conservatori i una taula redona, amb el títol de "Locura, manicomio y salud mental". Els dos psiquiatres tenen un llarg recorregut analitzant la història i l'evolució de la seua professió. De fet, Cándido Polo participa com a comissari en la mostra La nau dels bojos, que pot visitar-se al Centre Cultural La Nau; i Enric Novella a La Pedra de la Bogeria, que pot visitar-se al Palau de Cerveró; totes dues organitzades per la Universitat de València i que aporten una visió de conjunt del passat i present del treball de la salut mental.

  Bogeria i salut mental a València. El manicomi de Jesús (1866-1989) il·lustra de gràficament la desídia amb la qual s’han administrat aquests servicis com el Sanatori Psiquiàtric Provincial del Pare Jofré de València. Recursos marginals que no són mai una necessitat prioritària, com demostra l’evolució de l’assistència segons els fonaments ideològics de cada període històric, ja es tracte de caritat, de beneficència o de justícia social.

  Més informació sobre el llibre

  Fotos: Intersindical Valenciana