València serà la capital mundial dels museus en 2023

  València serà la capital mundial dels museus en 2023

  El Consejo Internacional de Museos, a través del seu Comité per a la Conservació, ha anunciat a Pequín que el seu pròxim congrés mundial ICOM-CC se celebrarà a València al setembre de 2023.

  El ICOM-CC és l'esdeveniment més important en el camp del patrimoni cultural a nivell internacional i se celebra cada tres anys, segons ha informat en un comunicat la Universitat Politècnica de València (UPV), que ha coordinat al costat de la Generalitat i l'Ajuntament de València la candidatura per a celebrar aquesta cita en la capital valenciana.

  En aquesta trobada es reuneixen professionals de museus de tot el món per a debatre les qüestions més importants sobre el present i el futur del patrimoni.

  En l'última edició presencial del congrés, celebrada a Copenhaguen en 2017, es van donar cita prop de 1.000 assistents de més de 50 països dels cinc continents, xifres que s'esperen superar en l'edició de València, que serà la vintena d'aquesta cita internacional.

  Durant una setmana, i sota el lema "Hacia un pasado sostenible", el *ICOM-CC 2023 convertirà a València en la capital mundial del patrimoni cultural.